Forside * Nyheder

YouTube strammer grebet om AI skabte videoer

-

YouTube indfører strengere regler for brugen af kunstig intelligens (AI) i videoer, hvilket betyder at skabere fremover skal mærke deres indhold tydeligt, hvis det er blevet manipuleret med AI-teknologi.

Denne beslutning, som YouTube har delt i et opslag på deres officielle hjemmeside, er et skridt mod at øge gennemsigtigheden på platformen og informere brugerne om, hvad de ser, er en ægte optagelse eller et produkt af teknologisk manipulation. Fra mandag bliver det et krav for skabere at informere om, hvorvidt deres videoer indeholder realistiske billeder eller lyde, der er skabt eller ændret ved hjælp af AI.

Annonce:

Denne politikændring kommer på et tidspunkt, hvor brugen af AI i medieproduktion er blevet mere udbredt, hvilket rejser bekymringer om autenticiteten af online indhold og potentielle risici forbundet med misinformation. YouTube har erkendt disse bekymringer og understreger behovet for at beskytte seerne mod indhold, der kunne være vildledende eller skabe forvirring om virkelighedens natur.

 

Risici Ved Brug af AI i Videoer

Indførelsen af AI i videoproduktion har revolutioneret måden, hvorpå indhold skabes og forbruges, men det har også medført nye risici. En af de primære bekymringer er spredningen af deepfakes – videoer, der er så overbevisende manipuleret med AI, at det bliver umuligt at skelne dem fra ægte optagelser. Dette kan have alvorlige konsekvenser i flere sammenhænge, herunder politik, hvor falske videoer af offentlige figurer kan sprede misinformation eller påvirke offentlig mening.

Yderligere indebærer brugen af AI i videoer en risiko for privatlivets fred, da teknologien kan bruges til at skabe indhold, der involverer personer uden deres samtykke. Det rejser etiske spørgsmål omkring retten til ens egen billede og identitet.

På det sikkerhedsmæssige plan kan AI-manipuleret indhold også bruges til svindel og phishing-angreb, hvor ofrene narres til at tro, at de interagerer med ægte kommunikation fra troværdige kilder. Endvidere er der en bekymring for, hvordan teknologien kan anvendes til at skabe falsk indhold, der kan destabilisere samfund og forværre konflikter.

YouTube’s skridt mod større transparens og regulering af AI-manipuleret indhold er et forsøg på at imødegå disse risici. Ved at kræve, at indholdsskabere mærker deres videoer tydeligt, håber platformen at skabe et mere sikkert og pålideligt rum for brugerne, samtidig med at de opfordrer til ansvarlig brug af AI-teknologi.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.