Forside * Nyheder

Hvad med en MacPad i stedet for den nye M3-MacBook Air?

-
(Foto: Federico Viticci)

Hvis du har det rigtige Apple-grej til overs efter nyindkøb, kan du overveje dette halvfarlige gør-det-selv-projekt.

Som bekendt har Apple i dag annonceret nye M3-bestykkede MacBook Air-modeller med både 13-tommers og 15-tommers skærm. Det skete uden den sædvanlige videopræsentation eller live-event, måske fordi Apple samtidig forsøger at skrue ned for opmærksomheden omkring den kæmpebøde, de lige har fået af EU.

Hvis du bare har gået og ventet på de nye MacBook Air-modeller med M3, er dit andet Apple-grej måske gået hen og blevet lidt gammelt og træt i mellemtiden. Men det betyder på ingen måde, at du behøver sende det til genbrug.

Annonce:

I stedet kan du gøre som Federico Viticci. Han har bygget, hvad han kalder Apple-hybridcomputeren, som han altid har drømt om. Fundamentalt er der tale om en kombineret iPad med en MacBook Air-bund.

Som det skulle være ganske tydeligt, kræver gør-det-selv-projektet her, at du skærer ”hovedet” af din MacBook Air, som Viticci beskriver det. Skærmen skal altså afmonteres, hvilket nok kan få en del mennesker til i det mindste lige at tænke sig om en ekstra gang, inden de kaster sig ud i projektet (En anden gør-det-selv-fætter, Luke Miani, har tidligere beskrevet, hvordan man laver en ”hovedløs” Mac.)

Sidecar får det hele til at spille

Hvis du alligevel gør det, er det en god idé, som Federico Viticci beskriver det i sin detaljerede gennemgang, at sætte MacBook’en op til remote-adgang med VNC før du kapper hovedet af den. Ellers bliver det hele noget mere besværligt. Idéen er at bruge Sidecar til at koble iPad’en på som skærm, men det kræver, at du er logget ind først.

Derfor er det nødvendigt med VNC til at starte med.  Viticci satte det først op sådan, at han fik adgang til at logge på fra iPad’en via VNC, og derefter skiftede han så over til Sidecar. Men det lykkedes ham faktisk at gøre det endnu mere elegant. Ved at skræddersy den lille app Sidecar Launcher blev det muligt for Viticci at undgå VNC, hver gang han tænder for maskinen.

Den hovedløse MacBook og iPad’en i “skrivebords-tilstand” (Foto: Federico Viticci).

Brugen af Sidecar giver også Viticci adgang til at bruge iPadOS og MacOS samtidigt. Og på en måde er Viticcis MacPad den første ”laptop” Apple har lavet, der har touchskærm. Viticci understreger blandt andet, hvor glad han er for at kunne bruge Pencil på en slags Apple-laptop.

iPad’en bliver holdt fast med nogle kraftige, magnetiske telefonholdere fra Rolling Square, der normalt bruges til at sætte en smartphone op ved siden af en laptopskærm. Ved at bruge tre af dem, sikrer Viticci, at iPad’en bliver, hvor den skal. Holderne er fleksible og kan bøjes, hvilket giver MacBook/iPad-hybriden en laptop-agtig formfaktor, der kan klappes op og i.

Når Federico Viticci så sidder derhjemme og arbejder, sætter han blot sin hovedløse MacBook Air til en skærm, mens iPad’en hygger sig i en dock. En ulempe er dog, at han fremover skal benytte sig af et eksternt webcam, for iPad’ens kamera virker angiveligt ikke over Sidecar.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.