Forside * Fokus

Du skal patche dit LG Smart TV lige nu

-

Sikkerhedsbrist i tusindvis af LG TV kan gøre det muligt for hackere at overtage dem

Nyligt opdagede software-sårbarheder i titusindvis af LG smart-tv’er kan gøre det muligt for cyberkriminelle at kapre dem. For at sikre, at dit tv ikke bliver et af de uheldige, der ubarmhjertigt bliver overtaget af en skurk fra det mørke net, bør du opdatere din enhed straks. Det skriver Gizmodo

Annonce:

Tirsdag offentliggjorde sikkerhedsfirmaet Bitdefender en sikkerhedsundersøgelse, der afslører fire forskellige softwarefejl i LG’s WebOS TV-operativsystem. Disse fejl, som påvirker omkring 91.000 enheder globalt, kan tillade en ondsindet aktør at opnå en række invasive privilegier, inklusiv muligheden for at få root-adgang til en berørt enhed.

Forskerne udtaler, at fejlene – som påvirker WebOS version 4 til 7 – teoretisk kan gøre det muligt for en hacker at tilføje en ny bruger til enheden, injicere sin egen kode og dermed “overtage” TV’et helt. Bitdefender advarede oprindeligt LG om disse problemer i november.

Ars Technica påpeger nyttigt, at i tilfælde som dette, handler det ikke kun om, at dit tv potentielt kan blive kapret. Hvis en ondsindet får adgang til de konti, der er knyttet til din enhed, kunne de få adgang til andre personlige data, inklusiv e-mailkonti og finansielle oplysninger. Du kunne også ende med at have din enhed bundet til et krypto-mining-skema eller et botnet.

Flertallet af de berørte enheder befinder sig i Sydkorea og Hongkong, samt i Sverige. Danmark er ikke nævnt, men det nordiske hovedkontor for LG er Sverige, er det formentlig de samme modeller som er solgt i hele skandinavien.

For at være helt sikker på, at din enhed er sikker, bør du sørge for, at du har opdateret dit tv til den seneste softwareversion.

LG udgav en patch til sikkerhedsproblemerne som en del af sin seneste opdatering den 22. marts. De fleste LG-enheder burde have downloadet denne opdatering automatisk. Men hvis du vil være helt sikker på, at du har den nyeste version af WebOS TV, skal du følge LG’s instruktioner og gå til Indstillinger > Support > Softwareopdatering og klikke på “Søg efter opdateringer”. Hvis der er en, skal du trykke på “Download og installer”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.