Forside * Nyheder

USAs internet under angreb. Mange sider utilgængelige

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Et angreb på vitale DNS-servere betyder at mange hundrede amerikanske sites er utilgængelig i dag.

Et DDos cyberangreb (distributed denial of service) på en af de primære DNS-tjenester i USA betyder at hundredevis af amerikanske hjemmesider ikke er tilgængelige i dag.

Angrebet begyndte fredag formiddag amerikansk tid. Gizmodo beskriver det som at omkring halvdelen af USA’s internet pludselig faldt ud.

Annonce:

Det er DNS-serverne hos Dyn hosting, en af de store i USA, der er under angreb og det ramte i begyndelsen fortrinsvis hjemmesider på den amerikanske østkyst.

Blandt de ramte hjemmesider finder vi PlayStation Network, HBO Now, Spotify, iHeartRadio, PayPal, CNN, The Verge, Box, Recode, Reddit, Wired, Amazon og Twitter.

Efter første bølge af angreb så der ud til at hjemmesiderne vendte tilbage, men senere kom andre angreb der igen gjorde samme og andre populære sites utilgængelige.

Iløbet af få timer spredte angrebene sig til det meste af USA, og klokken 20:48 dansk tid, der så det ifølge Gizmodo sådan ud:

 

Angrebenes omfang. Kilde: Gizmodo
Angrebenes omfang. Kilde: Gizmodo

 

Senere udvikling:

Smart Home IoT-produkter bag sort dag i USAs internet

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.