Forside Nyheder

Apple vil erstatte kreditkortet med iPhone og iPad


Apple vil gøre det muligt at bruge iPhone og iPad som betalingsmiddel, så du helt slipper for kreditkortet.


 


Apples kommende håndholdte gadgets får indbygget teknologi, så de kan bruges som digitale betalingsløsninger på farten. Det rapporterer Bloombergs nyhedstjeneste.


Det føles som om, at vi bruger vores smartphones til stort set alt, men skal vi tro denne historie fra Bloomberg, så ser Apple gerne at vi også bruger firmaets håndholdte gadgets til betalingstransaktioner i stedet for vores gode, gammeldags kreditkort.


Skal vi tro historien, så vil den næste iPhone og den næste iPad får integreret Near Field Communications (NFC)-teknologi, der gør det muligt at kommunikere med en trådløs modtager over få centimeters afstand. Teknologien gør det muligt at bruge en bærbar enhed som en digital nøgle eller et sikkert betalingsmiddel, og er allerede rimelig udbredt i Japan.


Ideen er helt at slippe for kredit- og nøglekort og eksempelvis tjekke ind og ud af hotellet med din mobiltelefon, åbne og låse døren og endda bruge din lommegadget til når du skal igennem lufthavnen. Mest interessant er selvfølgelig muligheden for at betale for produkter, tjenester og ydelser med din mobiltelefon, og her ser Apple store muligheder for at skabe en ny indtægtskilde ved at være mellemmand til potentielt milliardvis af transaktioner.


 


Kan allerede bruge iPhone til betaling hos Starbucks


Det kommer ikke som en overraskelse, at Apple har kig på dette marked. Firmaet har allerede hyret en række eksperter på området, og har blandt andet samarbejde med kaffekæden Starbucks i USA, der gør der gør det muligt at bruge iPhone til betaling i kædens over 6.800 butikker (link).


Der er stor interesse i at finde et alternativ til de traditionelle betalingskort fra eksempelvis Visa, MasterCard og American Express. Der skal nemlig betales et transaktionsgebyr ved hver betaling, også selvom forbrugeren blot betaler få kroner for eksempelvis af downloade en sang, leje en film eller købe en ydelse på internettet.


Også Google er interesseret i NFC-teknologien og Samsung Nexus S-mobilen, der allerede kan købes i USA, kommer med integreret NFC-chip. Googles netop tilbagetrådte direktør, Eric Schmidt, har tidligere sagt, at NFC er et strategisk vigtigt område for Google, og at alle Android-mobiler over sigt vil komme med NFC.


 

Annonce:
Forrige artikelTeleselskaberne er skeptiske over for Windows Phone
Næste artikelSpilanmeldelse: Little Big Planet 2
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.