Forside Nyheder

Den første weekend med iPad 2

 De amerikanske anmeldere har allerede fældet dom over den nye iPad i USA, og langt størstedelen er vilde med iPad 2, der imponerer med sit slankere og lettere design, hurtigere indmad og brugervenlige software.

Men hvad synes vi egentlig her på Recordere?


Efter at have brugt det meste af wekeenden i selskab med de nye model med 64 gigabyte lagerplads og 3G+Wi-Fi, så må erklære os enige i, at konkurrenterne får travlt hvis de for alvor skal udfordre Apple når det kommer til den totale brugeroplevelse.


Og det på trods af, at vi tilbøjelige til at synes bedre om Googles mere åbne tilgang til Android 3.0.


 


Img_5445-1000
Som udgangspunkt ligner iPad 2 originalen, men den er tyndere, lettere og hurtigere.


 


Størrelsen betyder altså noget


Maskinens lavere vægt på lidt over 600 gram og meget tynde profil på blot 8,8 millimeter betyder altså noget, i alt fald når du slæber maskinen med omkring.


iPad 2 er nemmere at have med på farten, og selvom du stadigvæk skal have gang i begge hænder for at bruge den, så er den dejlig let at holde i én hånd.


 


Img_5446-1000
Apple lover, at iPad 2 leverer meget bedre grafisk ydelse. Det bør betyde spil med bedre grafik i App Store.


 


Det gennemtænkte design med de nye covers er også et hit, og det er lækkert at du altid har en stander til maskinen, når du vil skrive på den, spille en omgang Angry Birds eller se film.


De nye magnetiske covere kræver dog også, at du ændrer dine vaner, for maskinens bagside bliver nemt ridset. Derfor giver det mening, at lægge iPad 2 med coveret mod overfladen – også selvom det virker unaturligt starten.


 


Img_5448-1000
Safari-webbrowseren i iOS 4.3 er hurtigere, og koblet sammen med den nye A5-processor giver det en glimrende og hurtig brugeroplevelse på nettet.


 


Den nye, hurtigere dualcore-processor giver en lidt hurtigere brugeroplevelse end hos iPad 2. Det kan mærkes, men gør ikke en verden til forskel.


iPad 2 føles aldrig langsom, og websider loader hurtigere takket være optimeringerne i webbrowseren i iOS 4.3.


 


Img_5447-1000
Vil du have nem adgang til film og tv-programmer skal du stadigvæk have fingrene i en amerikansk iTunes-konto.


 


Denne anmelder havde håbet, at indmaden nu var hurtig nok til at afspille 720p-videofiler i DivX- og MKV-format uden hakken, men både VLC og Oplayer HD måtte give op.


Måske kan softwareudviklerne over tid optimere koden og hive mere hastighed ud af processoren, men indtil videre må vi holde os til standard-opløsning, hvis vi vil spille videoformater, der ikke er optimeret til at blive afspillet med Apples egen QuickTime-afspiller.


 


Img_5451-1000
Frontkameraet i iPad 2 er – kort og godt – ret dårligt.


 

Skærm og batteri


Skærmen har ikke forandret sig i forhold til origalen, men leverer en god, lysstærk oplevelse – også fra skæve vinkler. Du får stadigvæk masser af genskin i direkte solskin, men den er bedre udenfor sammenlignet med Motorolas nye XOOM-maskine med Android 3.0.


Steve Jobs lover, at iPad 2 leverer samme lange batterilevetid som originalen, men vi oplevede, at batteriet blevet suget tomt rimelig hurtigt. Det kan måske skyldes, at vi har brugt maskinen mere intensivt her i starten (og med højere brug af 3G-data) end vi normalt ville, men det er klar noget vi vil undersøge senere i en mere grundig test.


 


Img_5453-1000
Photobooth-applikationen er sjov … i fem minutter.


 


FaceTime virker fint, ligesom på iPhone 4, men kameraet på fronten er rimelig elendigt.


Jo, det er fint til videochat, men mere eller mindre ubrugeligt til alt andet. Kameraet på bagsiden levere bedre videokvalitet, endda i 720p HD-opløsning, men kvaliteten er stadigvæk hvad vi vil betegne som tvivlsom.


Spørgsmålet er hvor meget det egentlig betyder i det lange løb – skal der skydes fotos og video på farten, så vil de fleste af os nok stadigvæk bruge dedikerede kameraer eller hive fat i vores mobiler.


 


Img_5454-1000
De nye magnetiske covers er en rigtig god ide, men de beskytter ikke bagsiden.


Img_5461-1000
De nye magnetiske covers er en rigtig god ide, men de beskytter ikke bagsiden.


Img_5464-1000
Det er lækkert altid at have en stander ved hånden. 


Img_5476-1000
Det er lækkert altid at have en stander ved hånden. 


Vælg 3G-model hvis du vil pendle med iPad


I starten prøvede vi at bruge iPad uden 3G, og fik i stedet leveret internet af en iPhone 4 via hotspot-funktionaltieten i iOS 4.3, men det viste sig hurtigt at blive en irriterende oplevelse.


Har du planer om at tage din iPad 2 med dig, så køb modellen med 3G. Det tager simpelthen for lang tid at oprette, finde og koble iPad 2 på din mobils Wi-Fi-hotspot hver gang du lige vil tjekke et eller andet på nettet. 


 


Img_5478-1000
Du har stadigvæk kun Apple egen 30-bens stik i bunden. Firmaet ser gerne, at du bruger dine penge på et væld af forskellige adaptere.


 


Alt i alt levere iPad 2 en meget tilfredsstillende brugeroplevelse, men vi håber nu stadigvæk at Apple snart levere ren større opdatering af iOS-operativsystemet.


På ønskelisten har vi blandt andet understøttelse af faneblade i Safari-browseren, et bedre system til orienteringer og trådløs synkronisering med iTunes via Wi-Fi.


Det er stadigvæk irriterende, at iPad ikke kan klare websider med Flash, og at du skal have fat i et væld af forskellige adaptere for at tilslutte maskinen til andet udstyr.


 


Img_5484-1000
Ja, den er altså ret tynd.


 


Mere følger…


Se frem til en længere og mere fyldestgørende anmeldelse af iPad 2 senere på ugen her på Recordere.dk


 


iPad 2 møder Motorola Xoom


Img_5487-1000
Apple iPad 2 møder Motorola XOOM.


 


Img_5493-1000
Apple iPad 2 møder Motorola XOOM.


 


Img_5490-1000
Apple iPad 2 møder Motorola XOOM.


 


Img_5489-1000
Apple iPad 2 møder Motorola XOOM.


 

Annonce:
Forrige artikelPhilips Dual View Gaming
Næste artikelVores gadgets er i fare pga. jordskælvet, men køb fortsat japansk.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.