Forside Nyheder

Epos introducerer Epic serien

Epic_1


Den engelske højttalersfabrikant Epos er ikke bange for at gå utraditionelle veje, hverken når det drejer sig om tekniske løsninger eller design. Det ses endnu engang med Epic serien, hvor der er nyt.


Epos udgangspunkt har været at lave en højttaler hvor det er funktionen der bestemmer formen, og ikke omvendt. Målsætningen er set før, nemlig at levere god lyd til overkommelige priser.

Importøren fortæller:

De tre modeller i serien er udført med den kabinetstørrelse og -tuning der fungerer optimalt med de valgte enheder, frem for at udpege et “salgs-egnet” design først. Dét her drejer sig om musikglæde, frem for “hvor meget bas kan vi tvinge ud af dén her kasse”.

For Epos kendere er den mest bemærkelsesværdige nyhed brugen af en soft-dome diskant, hvor Epos tidligere har sværget til titanium-domes. Epos mener at have fundet formlen for en soft-dome der har dén dynamik, detaljegrad og følsomhed som de ønsker, og har dermed fået mulighed for at kombinere den åbne, dynamiske Epos lyd med en blødere, mere ørevenlig klang.

 

Epic_2 

 

Diskanten sidder i en svag hornladning, der er med til at give højttaleren en god følsomhed (specifikationerne er ganske konservativt opgivet – i praksis er der meget stort output med små forstærkere). Med neodymium magneten og oliekølet svingspole er diskanten i stand til at levere høje lydtryk i lang tid, uden tab af lydkvalitet.

Bas/mellemtone enhederne er udviklet specifikt til Epic serien, og her viser Epos virkelig tænder, som en af markedsledende når det drejer sig om dynamisk, letflydende mellemtone-gengivelse. Et ord der hurtigt falder én ind når man lytter til Epic højttalerne, er timing.

Bas/mellemtone gengivelsen er simpelthen ekstremt “hurtig”, og med en sammenhængende timing af alle frekvenser. Musikken flyder naturligt fra højttaleren, så du fokuserer mindre på bas, mellemtone og diskant, og mere på dét det drejer sig om, nemlig lyden.

Delefiltrene i Epic højttalerne er i typisk Epos stil ekstremt enkle, og med komponenter af usædvanligt høj kvalitet, prisklassen taget i betragtning. Alle modstande er metal-oxid typer, kondensatorerne er højkvalitets polypropylen typer, og spolerne er ligeledes af høj kvalitet.

 

Epic_1_baffelEpos_1_baffel-2 

 

En usædvanlig detalje er konstruktionen af front-baflen – der følger nemlig to styk med! Forklaringen skal findes i frontstoffet. Alle højttalere lyder ringere med frontstof monteret – men ifølge Epos’ undersøgelser er det faktisk kun i mindre grad selve stoffet der er problemet. Den store synder er de rammer som frontstoffet normalt er monteret i. De skaber diffraktioner der gør lyden rodet.

For at undgå dette, er Epic modellerne lavet med en frontbaffel der kan afmonteres, og i stedet monteres så en anden baffel med frontstof der smyger sig rundt om baflen, og er limet fast bagpå. Dermed er højttaleren helt fri for uventede diffraktioner fra en evt. stoframme. Derfor lyder Epic modellerne også glimrende med frontstof monteret.

Kabinetterne er udført i kraftig MDF, og leveres med en vinyl-finish i enten sort eller kirsebær.

Epos har valgt at spare udgiften til rigtig finér, for at kunne levere flere lydmæssige dyder til en lavere pris.

 

Epic_5

 


Specifikationer

Epic 1
2-vejs standerhøjttaler
5,5″ bas/mellemtone
1″ soft-dome diskant
Frekvensgang: 51-25000 Hz
Impedans: 4 ohm
Følsomhed: 88 dB
Anbefalet forstærker: 20-100 watt
HxBxD: 310x185x245 mm
Vægt: 5,9 kg/stk
Pris 1.699,-/stk

Epic 2
2-vejs standerhøjttaler
6,5″ bas/mellemtone
1″ soft-dome diskant
Frekvensgang: 48-25000 Hz
Impedans: 4 ohm
Følsomhed: 90 dB
Anbefalet forstærker: 20-120 watt
HxBxD: 415x210x280 mm
Vægt: 8,6 kg/stk
Pris 1.999,-/stk

Epic 5
2½-vejs gulvhøjttaler
2×6,5″ bas/mellemtone
1″ soft-dome diskant
Frekvensgang: 45-25000 Hz
Impedans: 4 ohm
Følsomhed: 92 dB
Anbefalet forstærker: 20-200 watt
HxBxD: 915x210x320 (kabinet), 980x286x380 (inkl. plint)
Vægt: 19,7 kg/stk
Pris 3.499,-/stk


 


Kilde: KC Audio / TapeConnection mkII pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikelB&O introducerer Beolink app til Android
Næste artikelNye R-modeller fra svenske DLS
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.