Forside Nyheder

Boxer lancerer HD TV


Boxer vil til at sende HD kanaler, bl.a. den kommende TV 2 HD.


 


Boxer går HD


TV-distributøren Boxer skifter det ene af deres tre MUX til DVB-T2, for at skaffe plads til at sende HD kanaler som TV 2 HD.


Boxer kan i dag annoncere planerne om at sende HD.


Overgangen til flere HD kanaler i det danske sendenet vil ske gradvist. HD kanaler fylder mere end standard TV-kanaler, og derfor vil Boxer gradvist skifte over til det nyere DVB-T2 der giver mere plads på frekvenserne.


 


Men vi må vente lidt endnu


Boxer har valgt at gå tidligt ud med nyheden om HD, fordi beslutningen også byder på et skifte af teknologi.


De vil være klar med HD fra d. 1. april 2012, hvor Boxer-kunderne vil få adgang til en række HD-kanaler deriblandt TV 2 HD.


Og det er også netop TV 2 HD der nu får Boxer til at gøre sig klar til HD. Når Danmarks største tv-kanal, TV 2, lanceres i HD, vil det efter Boxers vurdering skubbe afgørende til danskernes ønske om at kunne se de mest populare tv-kanaler i HD-kvalitet.


 


Skift til DVB-T2


For at få plads til HD kanalerne må Boxer – og deres kunder – igennem et teknologi-skifte fra DVB-T til DVB-T2.


Boxer råder over tre frekvenser – de såkaldte MUX – til at sende TV. MUX3, MUX4 og MUX5. I første omgang skifter MUX5 til DVB-T2.


Det betyder at Boxer kunder uden en DVB-T2 modtager fortsat vil kunne se TV, nemlig de kanaler der sendes i MUX3 og MUX4. I takt med at Boxer-kunderne skifter modtager-udstyr, og får nye settop bokse eller TV apparater, vil de også kunne se med på de nye kanaler i MUX5.


Når omlægningerne er klar i foråret 2012 vil TV-frekvenserne se således ud:  • MUX1, public service, MPEG-4, DVB-T
  • MUX2, public service, MPEG-4, DVB-T
  • MUX3, Boxer, MPEG-4, DVB-T
  • MUX4, Boxer, MPEG-4, DVB-T
  • MUX5, Boxer, MPEG-4, DVB-T2

Læs også: Boxer: Derfor skifter vi til DVB-T2 


 


Storbritanien og Sverige er foran


Selvom det kan virke som skruen uden ende, at vi nu skal tage hul på endnu et TV-system herhjemme som endnu engang kræver nye modtagere, så er det en nødvendig udvikling.


Vi vil jo gerne have HD. Det pynter på fladskærmen derhjemme at få TV-signalerne ind i knivskarp kvalitet. I takt med at TV-kanalerne udkommer i HD, øges behovet også for mere plads at udsende det på.


Men den plads kan ikke findes i flere frekvenser. Der er kun de få frekvenser som Danmark har fået tildelt, og så må de udnyttes bedre efterhånden


I lande som Storbritanien og Sverige er de allerede længere fremme end Danmark med overgangen til DVB-T2. Men også her er det en glidende overgang, hvor der skiftes et MUX ad gangen.


 


Også DR1 i HD


Fra 11. januar vil der også blive adgang til DR1 HD i MUX1, udover den DR HD der allerede kan modtages via MUX2.


 

Annonce:
Forrige artikelBoxer: Derfor skifter vi til DVB-T2
Næste artikelDe første “rigtige” tablets med Windows 8
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.