Forside Nyheder

TDC vil levere 100 Mbit over telefonkablet


Telefoncentral med rå kobber-forbindelser (Foto: TDC)


 


Allerede i 2013 forventer TDC at være klar til at levere 100 Mbit internet via de gamle telefonledninger.


De gamle telefonkabler kan ikke levere internet-forbindelser (VDSL) med højere end 50 Mbit/s i dag, og så skal man endda bo særdeles gunstigt i forhold til telefoncentralerne. Men TDC er klar til at teste 100 Mbit/s, det skriver elektronikbranchen.dk.


Udfordringen med højere hastigheder på telefonkablerne er støj på linjen. Så for at presse 100 Mbit/s ud af de gamle telefonledninger – kobber-forbindelserne – benyttes samme teknik som kendes fra støjreducerende hovedtelefoner.


Med mindre støj kan signalerne overføre flere og hurtigere data, og TDC går nu igang med at teste på den ny teknologi.


“Vi har kørt de første forsøg, og går nu op i lidt større skala. Vi forventer at starte egentlige feltforsøg primo næste år”, siger CTO (Chief Technology Officer) i TDC Jess Julin Ibsen til elektronikbranchen.dk.


Før TDC og andre kan begynde at levere 100 Mbit internet på telefonkablerne kræver det dog en lovændring. I dag er TDC forpligtet til at udleje de rå kobber-ledninger til konkurrenterne, men for at denne teknik skal fungere skal hver enkelt telefonledning kontrolleres af elektronik i centralen.


Det vil ikke betyde at TDC får monopol på at levere 100 Mbit, blot at loven skal tilpasses så det bliver muligt at leje sig ind i fælles elektronik istedet.


TDC forventer at være klar med 100 Mbit over telefonlinjerne i 2013.


 

Annonce:
Forrige artikelNexus Prime med Ice Cream Sandwich nu?
Næste artikelTV 2 på udsalg hos Boxer
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.