Forside Nyheder

Analyse: Windows 8-tablets kan ruinere Microsoft


 


Windows 8-tablets bliver et kæmpe-flop og kan trække Microsoft helt ned i dyndet. Det konkluderer analysefirmaet Gartner i en ny rapport, der udkom i går og som beskriver firmaets forventninger til tablet-markedet i 2016.


Window 8-tablets får på ingen måde den gennemslagskraft, som Microsoft håber på, og fordi antallet af solgte PC’er vil blive overhalet af tablets, har Microsoft et alvorligt problem.


Det konkluderer websitet Business Insider baseret på en rapport, der netop er kommet fra analysefirmaet Gartner med projektioner for, hvordan tablet-markedet kommer til at se ud i 2016.


De Windows 8-tablets, der forventes lanceret senere i år, får ifølge Gartner til at starte med en markedsandel på omkring 8 procent. Men firmaet forventer kun, at disse tablets kan vinde en yderligere markedsandel på 4%, så de har 12% i alt, når vi når frem til 2016.


Det er for lidt til at afbøde faldet i almindelige Windows-installationer, mener Business Insider. Fordi folk køber tablets i stedet for PC’er, vil antallet af normale Windows-licenser falde, og hvis ikke Microsoft kan hente pengene hjem på Windows 8-tablets, kan det betyde store problemer for virksomheden.


Ifølge Gartner vil iPad stadig være den dominerende tablet i 2016, med Android lige i hælene på andenpladsen.


 Her er Gartners forventede tal for tabletsalget frem til 2016. Det ser ikke godt ud for Microsoft. (Kilde:TechCrunch)

Annonce