Forside Nyheder

En aften i selskab med Panasonic og recordere.dk


Stor interesse for de nye modeller. I forgrunden til venstre Jimmy Bjergstad fra Panasonic Center Rødovre (Foto: recordere.dk)


 


En aften i selskab med Panasonic og recordere.dk


Så oprandt en aften som jeg længe havde glædet mig til, nemlig præsentation af Panasonics nye 2012 modeller indenfor plasma og LED paneler samt deres Blu-Ray afspiller i form af deres topmodel.  Præsentationen kom i stand med et fornemt samarbejde mellem Panasonic Center Rødovre, Panasonic Danmark og recordere.dk.


 Panasonic’s nye blu-ray topmodel BDT500


 


Arrangementet


Arrangementet var en gentagelse af succesen fra 2011, hvor jeg selv faldt pladask for Panasonic TX-p55VT30, og sikkert flere end jeg faldt for det nye high-end panel eller de øvrige nyheder.


65 medlemmer af recordere.dk havde tilmeldt sig aftenens arrangement, og det var nok det maksimale antal, hvis alle deltagere skulle have en fornuftig mulighed for at tage lige nøjagtig deres drømmemodel i nærmere øjesyn. Selv havde jeg fornøjelsen af at gense flere bekendtskaber fra recordere.dk, og også hilse på medlemmer som jeg kun kendte fra deres brugernavn. Denne type af arrangementer er rigtigt hyggelige, for det er bare rart at få sat ansigt på medlemmer som man kender fra diverse tråde. At vi så kan mødes i behagelige og spændende omgivelser, og diskutere det som samler os, nemlig interessen for AV-udstyr, og her TV og Blu-Ray afspillere, gør jo bare det hele rigtigt hyggeligt.


Jens Hummelmose bød velkommen, og Jimmy fra Panasonic Center Rødovre fortsatte med at fortælle lidt om aftenens forløb. Arrangementet var primært delt op på, at den ene halvdel af de fremmødte i selskab med en medarbejder fra Panasonic Danmark fik gennemgået features for henholdsvis plasma og LED modellerne. Efter denne gennemgang kunne deltagerne stille spørgsmål til modellerne og desuden selv tage modellerne i øjesyn. Ud over medarbejdere fra Panasonic Danmark, deltog også medarbejdere fra Panasonic Center Rødovre i besvarelsen af deltagernes spørgsmål. Og alle de tilstedeværende var indstillet på, at få en givtig og hyggelig aften ud af arrangementet.


 


Modellerne


Hvis vi skal tage et blik på selv panelerne, så havde jeg fornøjelsen af, at møde op til Panasonic Center Rødovre et godt stykke tid før det officielle mødetidspunkt. Grunden til at jeg mødte op før var den simple, at jeg gerne i fred og ro ville kunne tage billeder til denne artikel. Men mit tidlige fremmøde gav mig også mulighed at studere modellerne nærmere.


 LED WT50


 


Mit første blik gik på LED modellerne. Her må jeg blankt erkende at jeg var noget imponeret specielt over modellen WT50, som er Panasonics topmodel i LED. Billedet ved WT50 er bare godt, og umiddelbart uden de billedproblematikker som tidligere har stødt mig en kende.


Mine øjne blev i perioden som jeg betragtede WT50, ikke irriterede som de plejede at gøre ved LED visning. I øvrigt fremvistes flere af Panasonics LED modeller, som alle havde det fællestræk, at billedet faktisk var ganske udmærket, og designet på højde med det mest elegante som jeg har set.


På LED-modellen ET5 benyttes passive 3D-briller, så her findes en mængde smarte ?Solbriller? til brug ved 3D.


 50VT50


 


På plasmasiden, her blev jeg en kende egoistisk, for mine øjne dvælede mest på 50VT50 og 50GT50. Og skal jeg være ganske ærlig, så havde jeg ret svært ved at se forskel på de to modeller. Billedkvaliteten så umiddelbart ret ens ud, og billedkvaliteten den var bare super.


Jeg vil tillade mig at sige, at Panasonic, når vi taler om den umiddelbare billednydelse må nu have nået de nu hed gangene Pioneer i G9 serien ? og også hvad angår det synlige sortniveau. Hvordan man skal udpege det bedste billede på henholdsvis Pioneer G9 og Panasonics top modeller, jeg ved det simpelthen ikke.


Alle plasmamodellerne var heldigvis indstillet ens, nemlig med billedindstillingen ?Normal?. Bevares de professionelle billedfolk kan utvivlsomt fremkomme med nogle målinger og nogle betragtninger der fortæller om forskellene. Men som almindelig kritisk forbruger, og med det billedmateriale der blev præsenteret ? kunne jeg ikke komme med nogen egentlige kritiske kommentarer.


Billedet var for både VT50 og GT50 bare lækkert, med detaljeringer og farver som jeg ikke har set bedre. Jeg så ingen fosforspor, og ingen egentlige billedfejl ved de to topmodeller.


Måske forskellen mellem VT50 og GT50 fremkommer ved hurtige panoreringer, men dette kunne jeg ikke observere ved mine betragtninger af panelerne. Og når det kommer til de billigere Panasonic modeller, jamen jeg har ikke så meget andet at sige end glimrende billede, og man får meget kvalitet for pengene.


 GT50


 


Med fare for at blive beskyldt for at være Panasonic freak (det er jeg nok også når det kommer til plasmapaneler), så vil jeg mene, at Panasonic har løftet designet væsentligt endnu engang fra deres 2011 modeller.


 
Panasonics fjernbetjeninger er plastikagtige


 


Hvor det går lidt galt for Panasonic når vi taler om kvalitet og design, sker når vi tager deres fjernbetjeninger fra TV-modellerne i hånden. De virker uendeligt billige og lette, og matcher på ingen måde designet og kvaliteten fra deres fjernbetjening fra VT30 modellerne i 2011.


Et lille plaster på såret er vel, at panelerne ved hjælp af en Panasonic Viera APP fra IOS eller Android kan betjenes via f.eks. en tablet. Måske er netop tablet betjeningsmuligheden Panasonics undskyldning for den mildest talt skuffende fjernbetjening.


Vi så også demonstreret streaming af materiale fra en iPad. Streaming foregår som jeg opfattede det, via Bluetooth. Netop Bluetooth benyttes også til brug ved de aktive 3D briller. Det betyder, at brugere af ældre Panasonic 3D paneler ved køb af de nye 3D modeller, ikke kan benytte de ?Gamle? 3D briller.


  


Panasonic præsenterede også deres nye topmodel i Blu-Ray afspillere, nemlig DMP-BDT500. Og med deres topmodel er Panasonic i mine øjne kommet tilbage til et seriøst, lækkert og klassisk design. Hvor det gik galt med TV-modellernes fjernbetjeninger, tager Panasonic lidt revanche med fjernbetjeningen til deres Blu-Ray topmodel.


Ikke at fjernbetjeningen er revolutionerende, men fjernbetjeningen er fornuftigt opbygget og med et lille Touch display. Det er svært at fremkomme med yderligere betragtninger om afspilleren, da jeg ikke havde muligheder for at kigge nærmere på denne.


 Der blev kigget godt igennem


 


Mange tak


Mange tak til alle, både til Panasonic Center Rødovre og Panasonic Danmark ? og ikke mindst til recordere.dk´s medlemmer som alle medvirkede til en spændende og hyggelig aften, og hvor i det mindste jeg følte mig lidt privilegeret over, at jeg før så mange andre fik muligheden for, at kigge nærmere på Panasonic nye ?2012 Kollektion?.


Og æh? jeg fik bekræftet min bestilling af mit kommende Panasonic TX-p55VT50.


 DT50 LEDET50ST50


 

Annonce