Forside Nyheder

Netflix lanceres på Sony-produkter i England


Der er formodentlig mange af Recorderes læsere, der allerede bruger Netflix i stor stil ved at snyde lidt med IP-adresserne med videre. Men en egentlig lancering rykker tættere og tættere på Danmark. Senest er Sony gået ind i at prøve at udbrede Netflix hos vores britiske naboer.


Sony har annonceret, at man fremover vil kunne finde Netflix som app på de kompatible Sony-enheder, der sælges i Storbritannien. Det drejer sig i første omgang om firmaets BRAVIA-fjernsyn, PS3, Sonys network player-boks og deres Blu-ray-afspillere. Hermed slutter Sony sig til Samsung, der har kørt denne strategi i mange år, og som Netflix kan takke for en del af deres udbredelse i bl.a. USA.


Netflix blev lanceret i Storbritannien og Irland i januar, og giver foreløbig underskud. Ifølge The Guardian stiger antallet af Netflix-brugere hos vores naboer i vest dog støt, til trods for, at Netflix her får hård konkurrence fra det Amazon-ejede Lovefilm, der også er på markedet i Danmark. Men som bekendt handler det alt sammen om, hvem der har de bedste film på lager og den nemmeste tilgængelighed. Og i det sidste tilfælde har Netflix lige taget et stort skridt fremad med deres Sony-aftale.


Hvis Netflix får et fodfæste i ét europæisk land, er der en god sandsynlighed for, at de vil tage besværet med at få forhandlet filmrettighederne hjem til flere andre territorier.


 

Annonce