Forside Nyheder

SIM-kortkrig mellem Apple og Nokia afgøres i næste måned


Micro-simkortet er allerede ved at være uddateret. Nu skal det handle om nanoSIM (foto: Wikimedia Commons).


SIM-kortet i din telefon skal skifte format igen. Efterhånden som smartphones vinder frem og bliver fladere og fladere, vil teknologiproducenterne gerne spilde så lidt plads som muligt på det lille chipkort.


Derfor har ETSI (European Telecommunications Standards Institute), der bl.a. på vegne af EU sætter standarderne for telekommunikationsteknologi, nu modtaget to konkurrerende forslag til, hvordan fremtidens SIM-kort skal se ud.


Det er Nokia og Apple, der har lagt billet ind på at definere det nye SIM-kort-format. Det nye SIM-kort har som alle andre kære børn mange navne; det officielle navn er 4FF (Fourth Form Factor), mens kortet også kaldes nanoSIM af flere medier.


ETSI har besluttet sig til at stemme om standarden i næste måned. Det er ellers sjældent, at ETSI diskuterer noget som helst offentligt, men gør det i dette tilfælde på grund af “den store medieinteresse for afgørelsen”, som de skriver i en pressemeddelelse.


Forskellen på de to nye SIM-kort-forslag er ikke til at sige noget om, da hverken ETSI, Nokia eller Apple har afsløret noget som helst om dem. Fra Nokia-lejren hedder det dog, at Apples SIM-kort-forslag er større end Nokias, fordi det antager, at kortet skal sættes ind via tray-loading.


Begge firmaer har skruet op for retorikken for at få deres forslag igennem. Nokia, der har en række patenter på SIM-kort-området, har truet med ikke at lade disse patenter være en del af standarden for det nye kort, hvis de ikke får deres forslag igennem. Hertil har Apple svaret, at de gerne kaster deres patenter ind i standarden gratis, hvilket vil være et smart strategisk træk, eftersom Nokias SIM-teknologi vil blive smidt på porten.


 

Annonce