Forside Nyheder

Microsoft afslører iPad-rival


 


Microsoft Surface


Så blev sløret løftet. Mod de flestes forventninger har Microsoft lanceret en tablet, der ikke bare skal laves af dem selv, men oven i købet bygger på et af deres gamle brands – Surface.


Det var hverken en Nokia-overtagelse, et Yammer-køb, en Microsoft-Nook eller en Xbox 720, der var på programmet, da Microsoft lavede et bagholdsangreb af et pressemøde idag, indkaldt lige før weekenden.


I stedet fik vi lov at møde Surface. Surface har indtil nu været navnet på den berøringsfølsomme teknologi, som Microsoft har indbygget i borde henover de senere år. Men nu har de altså stoppet den ned i en tablet.


Og nærmest for bare at drille Apple, har de lavet den 0,1 millimeter tyndere og 76 gram lettere end den nye iPad. Eller rettere, det sidste var, hvad de sagde på pressemødet. Da pressemeddelelsen kom ud, viste det sig, at Surface i den lette version vejer 676 gram, hvilket faktisk er tungere end iPad. Tiden vil vise, hvilket af de to meldinger, der er korrekte.


  


To udgaver


Derudover er indbygget USB-port, HDMI-port og kan fås med et særligt cover, Touch Cover, med keyboard ombord. Surface har også en kickstand, så man kan stille den op uden at skulle have den i cover. Man kan også skrive på den med en magnetisk pen, som Microsoft påstår er noget af den bedste penneføringsteknologi på markedet lige nu.


Surface kommer i to versioner, én med Windows RT, baseret på en ARM-processor og en udgave baseret på Intels Core-teknologi, der kan køre en fuld version af Windows 8 Pro. Ved eventen blev der vist en udgave frem med Core i5-processor.


Skærmen er lavet med Corning Gorilla Glass, er på 10,6 tommer i 16:9-format og ifølge en pressemeddelelse fra Microsoft vil RT-udgaven have en form for HD-opløsning, mens Core-udgaven vil have fuld HD. Et gæt kunne være 1280×720-opløsning på den lette version og 1920×1080 på den kraftige version. Den kraftige version er også både tykkere og tungere.


 


 


 


Pris?


Microsoft har også valgt at smide en MicroSD-port i Surface, så selvom man køber udgaven med mindst hukommelse (den fås i 16-, 32- og 64GB-versioner), kan man udvide den senere.


Der er intet nyt om, hvornår Microsoft rent faktisk smider Surface på gaden, og hvad den vil koste. Det blev kun meldt ud, at den vil koste det samme “som tilsvarende tablets med samme hardware”. Det betyder formodentlig en pris på omkring 3000-3500 kroner for den lette version og 5-6.000 kr. for den kraftige.


Når Microsoft på denne måde laver et overrumplende pressemøde med en lancering, der tydeligvis er afviklet for tidligt til at have lanceringsdato og pris på plads, er det formodentlig fordi de godt ved, at Google vil lancere noget lignende til Google I/O om to uger. Og vil komme dem i forkøbet.


I pressemeddelelsen skriver Microsoft i øvrigt også, at der vil være tre måneder mellem at Pro- og RT-udgaverne bliver lanceret. RT-udgaven kommer først og vil blive solgt i Microsoft-butikker over hele USA, samt udvalgte butikker, som er Microsoft-partnere.


Der står intet om dansk tilgængelighed.


 


  


Video


Du kan se en video med Surface herunder. 


 


De første indtryk


Læs også: Førstehåndsindtryk af Surface: Den er for fed


Hvad syntes du selv, dropper du iPad og Android tablets og går efter en Windows?

Annonce:
Forrige artikelFørstehåndsindtryk af Surface: Den er for fed
Næste artikelYouSee bekræfter Netflix konkurrent
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.