Forside Nyheder

Windows Wallet starter i EU


En af de store nyheder ved dagens Microsofts Windows Phone 8 Summit var lanceringen af Windows Phone 8s Wallet Hub. Det er Microsofts svar på en betalingsløsning via NFC til Windows-telefoner.


 Det er den oplagte opfølgning på, at Microsoft nu inkluderer NFC-software som standard i Windows Phone-enheder (om hardwareproducenterne vælger at følge med, er så en anden historie.) Men Wallet Hub, som selve Windows Phone-app’en hedder, er speciel på flere måder og adskiller sig fra ærkerivalen Googles Wallet på en specifik manér.


For det første bliver det ikke i USA, men i EU, at vi først får glæde af Wallet Hub. Det skyldes, at Microsoft har valgt en strategi, hvor de arbejder tæt sammen med mobiloperatørerne i stedet for at satse på hardwaren, ligesom Google. Og det firma, der først er sprunget på som partner for Microsoft er Orange i Frankrig. De vil allerede til efteråret være de første, der leverer de sikre SIM-kort, der skal til for at få NFC-betalingen helt op at ringe.


SIM-kort-afhængigheden er netop det, der adskiller Wallet Hub fra Google Wallet, idet man ved ikke at gøre Wallet-profilen afhængig af telefonen kan flytte den til en ny telefon let og elegant.


Understøtter medlemsskaber


Microsoft antydede, at andre lande ville følge kort derefter, formodentlig lande i EU. Så man kunne jo håbe på, at de danskere, der arbejder for at få NFC ordentligt implementeret i Danmark, kan lave et godt stykke lobbyarbejde på denne front.


Når USA kommer i anden række for en gangs skyld, er det fordi de tre store teleoperatører derovre samarbejder om et NFC-betalingsprojekt, som Microsoft arbejder sammen med. Men en større gruppe bevæger sig også langsommere, og derfor forventes NFC-betalingen først at komme til amerikanske Windows Phones i 2013.


Som man kan se på billedet ovenfor, vil Wallet Hub også kunne håndtere dine medlemsnumre og -kort til alt lige fra biblioteker over fitnessklubber til bonusmedlemsskaber hos flyselskaber.

Annonce