Forside Nyheder

iPhone til sushi, Android til blomster


 


Vi søger ikke efter det samme på mobilerne, men ét ønske går igen. Se her hvad det er.


Krak har opgjort, hvad folk søger på via Kraks app til iPhone og Android.


Sulten nager. Du er langt hjemmefra. Og din lyst til selv at kokkerere er helt i bund. Så hvad gør du? Du finder mobilen frem og udsender et italienskklingende nødråb: Pizza!


Og her er det folks pizza-hunger, der indtager førstepladsen. 5,1 pct. af iPhone-folkets søgninger går efter pizza, og varianter af søgningen ? pizzaria, pizzeriaer og pizza ? indtager hele tre pladser blandt de ti mest søgte ord.


 


iPhone-brugere spiser ude


Blandt Android-brugerne går kun 1,4 pct. af søgningerne til landets pizza-bagere, hvilket dog stadig er nok til at indtage førstepladsen.


Tallene indikerer i det hele taget en bemærkelsesværdig forskel mellem de to typer mobilbrugere: iPhone-brugerne spenderer tilsyneladende mindre tid i køkkenet end deres Android-pendanter.


I den målte periode, der omfatter hele maj måned i år, har iPhone-brugerne søgt efter sushi 11 gange så meget som Android-brugerne. Også søgninger efter takeaway, deli?er og burgere er mere populære på iPhone, end de er på Android.


?Søgestatistikken bekræfter, at én af smartphonens styrker er, at man kan bruge den til at søge efter det, man står og har brug for nu og her. Et hurtigt opslag på en søgetjeneste hjælper dig med få klik frem til nærmeste forhandler. Og det mest almindelige impulskøb i Danmark er så åbenbart en pizza, især hvis man ejer en iPhone,? siger Pernille Trolle Brøgaard, Product Manager Mobile hos Eniro Danmark A/S, som står bag Krak.


 


Android-brugere siger det med blomster


Mens halvdelen af top 10 for iPhone består af madrelaterede søgninger, er Android-brugerne mere opfindsomme.


De søger flittigt efter tandlæger, blomster og tdc, mens begge grupper ofte leder efter vvs, apoteker og frisører.


Kigger man på søgninger via Kraks almindelige mobile internetside, m.krak.dk, topper ?taxa? og ?biograf? til gengæld listen ? efterfulgt af en gammel kending: ?Pizzaria?.


 


Kilde: Eniro Danmark

Annonce