Forside Nyheder

Rygte: PlayStation 4 får 4K opløsning


4K TV har den firedobbelte opløsning af FullHD 1080P. Illustration: recordere.dk


 


Sony satser på 4K i de kommende år, og rygtet siger at det også vil omfatte den kommende nye PlayStation.


Nu har vi lige vænnet os til opløsningen på blu-ray og Full HD opløsning. Snart kommer 4K, Ultra HD, som er den firedobbelte opløsning.


På IFA-udstillingen om en uge ventes producenterne at vise flere bud frem på store 4K TV, og LG har allerede sat deres 84″ 4K TV til salg i hjemlandet Sydkorea nu.


Sony spås at satse stort på 4K i de kommende år, da det er et område hvor japanerne regnes for at have et teknologisk forspring. Ikke så meget på selve displayet der skal vise den høje opløsning, men på de teknologier der anvendes til at bearbejde 4K, eksempelvis til at opskalere 1080P til 4K.


Og netop opskalering vil blive nødvendigt for at udnytte 4K TV, da der endnu ikke er kildematriale i den opløsning. Ja, blu-ray formatet er slet ikke klar til 4K endnu, den standard er endnu ikke defineret.


 4K giver flere detaljer på skærmen. Kilde: Sony


 


Rygte: PlayStation 4 får 4K


Et område der har mulighed for at udnytte højere opløsning er spil. Ikke de nuværende spil, men fremtidens.


Det seneste rygte går da også på at Sony vil skubbe til udviklingen af 4K, ved at gøre den næste PlayStation klar til den højere opløsning. Det fortæller kilder til hjemmesiden BGR.


Da PS3 kom frem blev den brugt til at vinde formatkrigen mod HD DVD og udbrede blu-ray formatet. Nu lader det til at PS4 skal bruges til at vinde terræn på 4K.


Hvornår PS4 kommer, eller skulle vi kalde den PlayStation 4K, er der endnu ingen officielle udmeldinger om. Men PS1 kom i 1994, PS2 kom 6 år senere i år 2000 og PS3 kom 6 år senere i år 2006.


Så mon ikke vi vil få PS4 at se i år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.