Forside Nyheder

Samsung gør klar til at få bremset iPhone 5


 


Så snart iPhone 5 er annonceret står Samsungs advokater klar til at forsøge at få nedlagt salgsforbud.


Samsung vil sagsøge Apple når iPhone 5 kommer. De mener at iPhone må bryde med de patenter, som de har på 4G / LTE. Det skriver Korean Times.


“Det er rigtigt at Samsung Electronics har besluttet øjeblikkeligt at tage de nødvendige juridiske skridt, for at få nedlagt salgsforbud på iPhone 5. Lande i Europa, samt Apples eget hjemland USA, er vore primære mål.” fortæller en kilde til avisen.


HTC vandt for nylig i retten over Apple, på et spørgsmål om LTE, og det giver Samsung forhåbninger om at kunne gøre det samme.


Samsung tabte forleden 1. runde i en stort anlagt amerikansk retsag, der handlede om at Samsung havde kopieret Apple. Der blev de dømt til en rekordstor erstatning, et slag der dog ikke er afgjort endnu.


Der har tidligere været disputer om 3G-patenter, hvor Apple hævdede at de gik under generelle betingelser, den såkaldte FRAND-licens (fair, reasonable, and non-discriminatory) som bruges når en teknologi er meget udbredt og dermed vigtig for alle producenter.


Det stiller sig anderledes med 4G / LTE patenter. Disse er endnu meget nye og højt værdsatte, og derfor kan Apple ende med at skulle til pengepungen denne gang.


Hvad det ender med ved vi først, når advokater og domstole har været igang. Men som altid i sager af denne type, så kan det indvolvere midlertidige salgsforbud – her af iPhone 5 – hvis Samsung kan få overbevist dommerne om, at det produkt bryder med deres patenter.


“The Neverending Story – Chapter Xx”

Annonce