Forside Nyheder

Japan starter 4K TV-kanal næste årCES-udstillingen handlede bl.a. om 4K TV. Her Samsungs i 84″. Foto: recordere.dk


 


Første TV-kanal, der sender i Ultra HD (4K), er på vej i Japan. Den åbner til næste år.


Japanerne vil være bedst på 4K TV´, og til at hjælpe til japanske elektronikproducenter på vej så fremskynder den japanske regering nu planerne, for verdens første “rigtige” 4K TV-kanal. Det skriver Reuters.


4K, der også kaldes Ultra HD, er fire gange højere opløsning end 1080P (Full HD). Men herhjemme sender TV-stationerne endnu kun en enten 720P eller 1080i, så der vil 4K opleves som en endnu højere opløsning.


Den japanske TV-kanal skulle først have åbnet i 2016, men nu kommer den allerede til næste år. Teknisk set er det dog ikke verdens allerførste kanal der sender 4K, for satellit-distributøren Eutelsat har lige åbnet en demo-kanal her i Europa.


Sony sælger allerede TV med 4K, også herhjemme, og snart følger de øvrige producenter trop. Der var en del produkter med 4K på CES-udstillingen tidligere i januar.

Annonce