Forside Nyheder

BSkyB vinder over Microsoft i SkyDrive-retssag


 


SkyDrive er lidt for tæt på Sky i tv-form. Det har en britisk domstol netop afsagt dom for.


BSkyB, som de fleste sikkert kan huske fra satellit-kanalen Sky Channel, men som nu er en af Storbritanniens største kabel/satellit-udbydere, havde lagt sag an mod Microsoft. De mente åbenbart, at det engelske ord for himmel er deres varemærke-ejendom i en grad, hvor ordet SkyDrive kommer lidt for tæt på.


Det har en britisk domstol så netop givet dem ret i. Og det er en dom, der ikke kun gælder i Storbritannien, men i hele EU. Dommeren mente, at der var fundet tilstrækkelige beviser for, at nogle mennesker i befolkningen ikke kunne hitte ud af, hvilket firma, der lavede hvad. Dertil kommer, at dommeren ikke fandt det bydende nødvendigt for Microsoft at kalde deres tjeneste noget med ?Sky?.


Ifølge TechCrunch har BSkyB også tidligere forsøgt at sagsøge Skype af samme årsag.


Microsoft har tænkt sig at appellere sagen ifølge en pressemeddelelse. Det er dog næppe sandsynligt, at firmaet kommer til at ændre navnet på cloud-tjenesten i hele EU, hvis de taber igen. De kan slippe med bøder, og dem vil de formodentlig hellere betale end at skifte navnet ud.

Annonce