Forside Nyheder

Apple sagsøges af deres egne
Apple Store, Covent Garden i London. Foto: recordere.dk 


To tidligere ansatte i en Apple Store i USA har sagsøgt elektronikgiganten for manglende overtidsbetaling.


Det kan lyde som en fagforeningssag, men Apple Store-ansatte er ikke organiserede, og sagen er da også mere principiel end decideret økonomisk i sin natur. Det handler om, at mistroen til de ansatte i de blå t-shirts er så høj, at de skal tjekkes, inden de forlader butikken. Og det bruger de så meget tid på, at der er tale om overtid, de ikke bliver betalt for.


Det er ifølge New York Times ansatte fra butikker i Los Angeles og New York, der har anlagt sagen. Ifølge søgsmålet står de ansatte ofte i kø, når de skal hjem, og venter på at vagten tjekker alle deres tasker for eventuelt stjålne varer fra butikkerne. Det kan ifølge søgsmålet tage op til en halv time per person.


Den samlede tid, der bruges på det, svarer angiveligt til en overtidsbetaling på 1500 dollar per person om året ? ca. 8.400 kroner omregnet. Selvom det også er en slags penge, kunne man godt forestille sig, at søgsmålet lige så meget handlede om at de ansatte er trætte af at blive mistænkeliggjort.

Annonce