Forside Baggrund

Galaxy S4 afsløret i benchmark-optimering
Samsung Exynos 5 Octa chip, sidder i internationale Galaxy S4 


Samsung Galaxy S4 tager sig bedre ud i anmeldelser end den i virkeligheden er, lyder det fra AnandTech.


Hjemmesiden AnandTech har opdaget af Samsung Galaxy S4 snyder på vægtskålen og tweaker sig selv i tests. Det ser ud som om Samsung bevidst har optimeret Galaxy S4, til at tage sig bedre ud i benchmark-programmerne.


Resultatet er at Galaxy S4 scorer bedre i mange benchmarks, end samme smartphone performer ved normal anvendelse.


De fleste applikationer, der kører under S4, møder en GPU (grafisk CPU) med en clockfrekvens på 480 Mhz. Spørges Android om hvilken clockfrekvens denne GPU har, siger den det samme: 480 Mhz.


Men startes nu et benchmark-program op, for at måle hvor hurtig Galaxy S4 er, så går telefonen ind i en skjult “overclocking” hvor GPU’ens clockfrekvens midlertidigt skrues op på 532 Mhz.


Denne forskel gør at telefonen afvikler grafikken 13,9% hurtigere, men altså kun overfor selve benchmark-programmet. Alle øvrige applikationer har langsommere grafik.


 


Indbygget “Benchmark Booster”


AnandTech opdagede det ved at Galaxy S4 ikke genkendte den nyeste udgave af benchmark-programmet GFXBench (tidligere GLBenchmark). Det nye benchmark-program viste dårligere resultater, selvom dem der står bag programmet hævder at de to udgaver, det gamle og det nye, måler ens.


Den gamle udgave af benchmark-programmet målte clockfrekvensen til 532 Mhz, mens det var aktivt, mens den nye udgave kun målte den til 480 Mhz.


Herefter dykkede folkene bag hjemmesiden ned i telefonens gemmer, hvor de fandt den applikation der ser ud til at styre omskiftningen af clockfrekvens. Det sker angiveligt via en “Benchmark Booster”, der er aktiv på alle 3 varianter af Galaxy S4 chipsset.


I koden fandt de også henvisninger til benchmark-programmerne “Quadrant”, “Linpack”, “Benchmark Pi” og “AnTuTu”.


 


 Benchmark-målinger fra AnandTech


 


 


Gør benchmarks på S4 nærmest ubrugelige


Opdagelsen gør det unægteligt svært at sammenligne Samsung Galaxy S4, med benchmarks fra andre smartphones, da målinger på den dermed ikke giver et retvisende billede af hvordan telefonen er under daglig brug.


AnandTech har kun testet på Galaxy S4, og ikke på andre Samsung modeller smartphones og tablets.


De frygter iøvrigt at afsløringen kan føre til et kapløb blandt producenter, om at finde nye måder at snyde benchmark-programmerne på.

Annonce