Forside Nyheder

Samsung taber appelretssag mod Apple


 


Den del af Samsung-Apple-krigen, der foregår i USA, er endnu engang faldet ud til Apples fordel.


Det er resultatet efter at Apple og Samsung igen er tørnet sammen i en af de største slagsmarker, der to har udkæmpet patentkrig på: USA.


Ikke så underligt har retssagerne i Apples hjemstat Californien fået lidt mere opmærksomhed end de mange andre steder, hvor de to firmaer har været i totterne på hinanden. Denne gang handlede det om Samsungs appel af den oprindelige dom, hvor de blev idømt 1 mia. dollar i bøde og kendt skyldige i patentbrud af en jury.


En ny jury har nu fundet, at Samsung stadig er skyldige i brud på nogle af Apples patenter, og Sydkoreanerne skal nu betale en erstatning på $290 mio. oveni de $640 mio. de allerede var idømt. Det giver sammenlagt $930 mio. svarende til over 5 mia. kroner.


Apple understregede endnu engang efter dommen i en udtalelse til AllThingsD, at det for dem ikke handlede om penge, men om at ?opfinde ting, folk elsker? og at vise Samsung, at ?det koster at kopiere?.


Samsung understregede også i en pressemeddelelse, at de fokuserer på innovation og ?banebrydende teknologier, som mange mennesker over hele kloden elsker?. Sydkoreanerne henviser i øvrigt også til, at de har tænkt sig at appellere igen, blandt andet fordi et af de Apple-patenter, jury?en netop har dømt dem skyldige i at bryde, for nylig blev endt ugyldigt af de amerikanske patentmyndigheder.

Annonce