Forside Nyheder

Apple anklages for nationalisme i Samsung-retssag


Det kan virke som en bagatel for os danskere, men i USA tager man den slags meget alvorligt.


Derfor var der ikke mange, der løftede et øjenbryn, da Samsung ville have retssagen til at gå om, fordi Apples advokat havde udtalt sig ?nationalistisk?. Det har dog fået lidt mere opmærksomhed, at dommeren i retssagen, Lucy Koh, har taget stilling til udtalelsen og kaldt den ?bekymrende?.


Samsung fik dog ikke sin vilje. Den amerikanske del af patent-retssagen mellem Apple og Samsung fortsætter ved retten i San José med Lucy Koh som dommer.


Hvad var det så, Apples advokat havde udtalt? Det var såmænd følgende:

?Da jeg var yngre, så jeg altid fjernsyn på apparater, der var produceret i USA. Magnavox, Motorola, RCA. Disse var rigtige firmaer. De var velkendte og berømte. De var skabere. De var opfindere. De var ligesom Apple og Google i dag. Men de beskyttede ikke deres intellektuelle rettigheder. De kunne ikke beskytte deres idéer. Og I kender alle resultatet. Der findes ingen amerikanske fjernsynsproducenter i dag.?


Apples advokat skulle i følge flere medier have fremsat udtalelsen i et forsøg på at overbevise juryen om, at Samsungs patentbrud kunne have indflydelse på den amerikanske økonomi som sådan.


Ud over Lucy Koh fandt udtalelsen ?bekymrende?, sagde hun også at den kunne ?opfattes som at ville fremtvinge fordomme overfor race eller etnicitet?.


TV-producenterne Vizio og Westinghouse, der begge har hovedsæde i Californien, har ikke ladet høre fra sig i forbindelse med udtalelsen om, at de ikke findes.

Annonce