Forside Nyheder

Teleindustri sammen om blokade af hjemmesider der bryder ophavsretten


 


En ny aftale sikrer en mere effektiv håndhævelse af ophavsretskrænkelser på internettet.


Teleindustrien har indgået en ?Code of Conduct? med Rettighedsalliancen.


Aftalen sikrer, at når en domstol har afgjort, at et teleselskab skal gennemføre såkaldt DNS-blokering af en hjemmeside, så vil alle teleselskaber også gennemføre en blokering af samme hjemmeside.


?Ophavsretten er et vigtigt fundament for, at kunstnerne modtager betaling, når nogen udnytter deres værker online. Det er vigtigt, at rettighedshaverne kan håndhæve deres rettigheder, når de oplever, at deres musik, film, bøger mv. ligger online og bliver brugt uden deres tilladelse”, lyder det fra Kulturminister Marianne Jelved, der fortsætter:


“Jeg er glad for, at rettighedshaverne og teleselskaberne også på dette område samarbejder om at sikre, at vi har mest muligt kreativt og lovligt digitalt indhold. Den nye Code of Conduct er et vigtigt tiltag i denne indsats.?


Den nye Code of Conduct er en opfølgning på ophavsretspakken fra juni 2012, og sikrer at afgørelser om DNS-blokering af hjemmesider rettet mod et af Teleindustriens medlemmer ? eller eventuelt en anden i Danmark hjemmehørende internetudbyder ? gennemføres senest 7 arbejdsdage efter, at afgørelsen er blevet meddelt Teleindustriens medlemmer.


?Det er et vigtigt samarbejde, vi har i forbindelse med blokeringer af ulovlige hjemmesider, og især skal den fælles kommunikation fremhæves. For når en side blokeres, kommunikeres der et fælles budskab fra myndigheder, tele- og rettighedsbranche om, hvorfor det er blokeret, og hvor brugerne kan finde vej til at få oplevelserne på en lovlig måde”, slutter Maria Fredenslund, Leder af Rettighedsalliancen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.