Forside Nyheder

Netflix investerer i dansk tv-drama

 


 


TV 2 og Netflix går nu i samarbejde om dansk tv-drama, med streaming-tjenestens investeringer i Danmark.


Netflix investerer ikke kun i egne tv-serier, nu køber de sig også ind i lokale tv-serier. Første danske samarbejde er med TV 2, omkring 3. sæson af tv-serien Rita.


Rita havde premiere på TV 2 i 2012, og handler om en politisk ukorrekt skolelærer ved samme navn. 3. sæson fortsætter fortællingen om Rita, som den uafhængige og åbenmundede lærer, der er vellidt blandt eleverne men endnu har “vækstmuligheder” i privatlivet.


“Vi har ønsket en ny sæson af Rita i lang tid, fordi Rita er en stærk og moderne stykke tv-drama, der fokuserer på vores offentlige skolesystem, og hvordan vi organiserer det”, fortæller programdirektør på TV 2, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:


“Det finansielle partnerskab med Netflix har været afgørende for produktionen af den tredje sæson af Rita.”


Hos Netflix vækker det nye danske samarbejde også glæde.


Danmark er verdensberømt for store tv-dramaer og Rita er elsket af mange Netflix medlemmer. Vi er glade for at samarbejde med TV 2 og SF Film Production, om produktionen af den tredje sæson af Rita“, fortæller Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix.


Udover penge fra TV 2 og Netflix, så modtager Rita også støtte fra Copenhagen Film Fund og Public Service puljen.


Rita sæson 3 har premiere på TV 2 i foråret 2015, og bliver tilgængelig på den danske Netflix kort tid derefter. Senere på året vil alle 3 sæsoner af Rita kunne ses på Netflix i resten af Europa, USA, Canada, Australien og New Zealand.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.