Forside Nyheder

Store techmedier købt af teleselskab

-

Kan et medie skrive kritisk om sin ejer?

Det problem har vi heldigvis ikke her på Recordere, men to af vores (meget) større brødre i tech-nyhedsverdenen har fået problemer med netop dette spørgsmål.

Det er de to teknologisites Engadget og TechCrunch, der er tale om. Førstnævnte er det tech-website i verden med flest læsere (siger de selv) og TechCrunch er måske det mest toneangivende medie, der dækker Silicon Valley. Begge medier bliver formentlig også tjekket engang imellem af en del af Recorderes læsere (selvom vi nødigt vil indrømme dette).

De er begge nu kommet under ejerskab af Verizon, USA’s næststørste teleselskab, som begge medier har kritiseret hårdt for selskabets kamp mod netneutralitet. Kan de blive ved med at være kritiske?

Verizon er samtidig et af de 16 selskaber, der driver de Tier-1-netværk, der udgør rygraden i Internet, og er derfor altid under kritisk observans fra pressen.

Sådan vil det blive ved med at være, skriver Engadgets chefredaktør, i en længere udmelding til læserne. Verizon skal hive den redaktionelle frihed ud af hans ”kolde, døde hænder”, som han skriver i en fodnote.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.