Forside Baggrund

Samsung: Derfor er SUHD et bedre valg end OLED

-
Samsung SUHD. Foto: recordere.dk
Samsung SUHD. Foto: recordere.dk

Samsung: Vores SUHD TV er OLED TV overlegen til det nye HDR. Hør forklaringen her.

Samsung og LG er ikke enige om hvilke TV der er det bedste valg til HDR – fremtidens film “format” der kommer på både streaming og UHD Blu-ray i år.

Det blev tydeligt på CES-udstillingen i Las Vegas, hvor argumenterne kom på banen for hvorfor vi skal vælge det ene fremfor det andet.

Samsungs pointe er at OLED TV godt nok har en god sortgengivelse men slet ikke er lysstærk nok til at gengive HDR som det bør præsenteres.

LG: Derfor er vores OLED-teknologi den bedste.

 

2 stk. UHD Premium 4K specs

UHD Alliance, hvor både LG og Samsung også deltager, undlod at tage den kamp ved at lade deres nye “Premium 4K specs” have 2 standarder: En for OLED TV og en for alle andre, og den for OLED TV har reduceret krav til lysoutput (nits) på skærmen mod til gengæld at have højere krav til sortgengivelse.

På CES-udstillingen fangede vi Michael Zoeller, der er “Vice President” og “Head of Visual Display” hos Samsung Electronics Europe, og spurgte ham om Samsung syn på Premium 4K, UHD og HDR.

 

Samsung: “Vi mener at lysstyrke er meget vigtigere end sortniveau”

 

Samsung forklarer

Hør hans forklaring herunder, på hvorfor han mener at Samsung SUHD er OLED overlegen når det kommer til visning af de HDR film (High Dynamic Range).

På videoen forklarer Michael Zoeller bl.a. at den meget højere lysstyrke på skærmen er vigtigere i det moderne hjem, hvor TV sjældent opleves med mørklagte gardiner og alt lys i rummet slukket.

Men også den større flesibilitet på skærmstørrelser, og ikke mindst større TV der er til at betale, vægter højt hos dem i valg af skærmteknologi. Til HDR (High Dynamic Range) bør der vælges LED TV med Quantum Dot teknologi, da det er den der opfylder de nye Premium UHD specifikationer.

 

 

Info

SUHD er ikke en display-teknologi men et Samsung varemærke for LCD displays med Quantum Dot teknologi. De nye type af LED TV der kan gengive HDR efter de strengere UHD Premium 4K specifikationer.

Når det kommer til lysstyrke på skærmen (nits) er Quantum Dot teknologien OLED overlegen, mens OLED er overlegen på gengivelse af sortniveau.

Af andre fordele ved Quantum Dot er prisen, ikke mindst ved skærmstørrelser over 55″ hvor OLED i de store størrelser lige nu kan koste en bondegård (bogstaveligt talt).

 

Annonce