Forside Nyheder

Ny House of Cards gav et trafikløft hos 3

-
Netflix cache-server hos 3. Foto: 3
Netflix cache-server hos 3. Foto: 3

Ny House of Cards på Netflix gav en trafikstigning hos teleselskabet 3.

I fredags havde fjerde sæson af House of Cards premiere på Netflix. Og seriens popularitet kunne måles på teleselskabet 3’s netværk.

Netflix-trafikken steg med 20% i premiereweekenden sammenlignet med forrige weekend. I tal stod Netflix for 173 terabyte data i weekenden.

“Selvom Netflix er den mest populære streamingtjeneste blandt vores kunder, så er weekendens Netflix-forbrug overraskende højt. Vi kan ikke se præcis, hvilke serier, der trækker den ekstra trafik. Men det er næppe tilfældigt, at Netflix-forbruget stiger så markant i vores netværk samme weekend som House of Cards har sæsonpremiere”, fortæller David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3 Danmark.

3 fik forleden installeret Netflix cache-servere (billedet ovenfor) lokalt i deres datacentre. De særlige servere, som står hos flere internetudbydere i Danmark, sikrer både at streamingen starter hurtigt og at der streames med bedst mulig billedkvalitet.

 

Annonce