Forside Nyheder

Netflix slutter fred med Comcast og det kan få betydning for dig

-

comcastnetflixfredEfter en lang og bitter krig har Netflix sluttet fred med verdens største kabel-tv-selskab (ja, faktisk verdens største tv-selskab, punktum), Comcast.

Comcast opererer primært på det amerikanske marked, men alligevel kan fredsaftalen få betydning for danske Netfix-brugere på flere måder.

Annonce:

For det første har Comcast og Netflix primært slåsset med hinanden i debatten om net-neutralitet. Comcast har sammen med teleselskabet Verizon været de argeste modstandere af net-neutralietet, og vil have lov til at prioritere visse tjenester over andre.

Netflix har derimod talt for net-neutralitet helt generelt, fordi de netop er afhængige af Internets distribuerede struktur. Kort sagt og meget simplificeret, så har Netflix behov for at nettet er neutralt, fordi de har behov for at komme helt ud til den enkelte bruger på nogenlunde samme vilkår over hele verden.

Når du tilgår Netflix, kommer du faktisk en tur over Atlanten. Ikke, når det gælder selve video-datastrømmen, men når du tilgår Netflix’ menuer og oversigter. Selve din bladren rundt i Netflix’ udvalg sker på servere i USA, og når så du har valgt en film eller et afsnit af en tv-serie, bliver du sendt videre til en server hos din internetudbyder i Danmark, hvor selve videoen så bliver streamet fra.

Netflix som kabelkanal

Fordi du er afhængig af den amerikanske delt af Internet, skal du derfor være glad for, at Comcast og Netflix nu har sluttet fred. Var det ikke sket, og var den amerikanske net-neutralitetslovgivning ikke trådt i kraft, kunne Comcast have droppet at samarbejde med Netflix fuldkommen.

Dermed ville adgangen til Netflix skulle have været fordelt på de øvrige Internet-udbydere i USA, og eftersom Netflix i peak-perioder står for en tredjedel af den amerikanske Internet-trafik, ville det formentlig have betydet en del overbelastning – og dermed også langsommere service i Danmark på selve Netflix’ menuer og udvalg.

At Comcast har givet sig, betyder også, at de måske bliver en mindre faktor i kampen for net-neutralitet.

Der er dog også en anden måde, fredsaftalen kan få betydning for dig på. Comcast er nemlig gået med til at inkludere Netflix på deres kabel-tv-bokse. Ikke, som man kan se det på andre kabel-tv-bokse, hvor det blot er en app. Nej, Netflix kommer til at indgå som en kanal på Comcasts bokse. Det kommer ifølge CNet til at virke ligesom de mange kabelkanaler, der har on-demand direkte indbygget i kabelboksene.

Hvis det bliver en succes, er der en god chance for, at danske kabeludbydere vil implementere Netflix på samme måde.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.