Forside Indhold og distribution Film

Sony holdes ansvarlig for film-pirateri

-

towritelovDa Sony Pictures blev hacket tilbage i 2014, røg nogle af selskabets film også ud på nettets piratsider.

Det var naturligvis ikke så heldigt, da især de mindre film kunne vinke farvel til en hel del indtægter på den konto.

Annonce:

Det har fået folkene bag en af filmene, ’To Write Love On Her Arms’ til at sagsøge Sony. Produktionsselskabet bag filmen, Possibility Pictures, solgte distributionsrettighederne til Sony med en kontrakt, hvori der blandt andet står, at Sony er ansvarlig for at beskytte filmen på nettet. Det skriver The Hollywood Reporter.

Det ansvar levede Sony ikke op til, da de blev hacket, hævder Possibility Pictures, og filmselskabet har derfor sagsøgt Sony for et beløb, der svarer til de forventede indtægter på filmen fra både den store skærm i biografen og den lille skærm i hjemmet. Det er et beløb på 8,7 millioner dollar, eller lige under 60 millioner kroner.

Sagsøgerne har i retsdokumenterne vist, hvordan filmen er blevet downloadet 20.000 gange. Den skulle have været i biograferne i marts 2015, men blev i stedet sendt direkte ud på video, hvor den hurtigt gik i glemselen.

Hvis Sony taber sagen kan det sætte en præcedens, hvor de store filmselskaber bliver holdt mere ansvarlig for at bekæmpe pirateri, når de agerer som distributører. Og det kan igen betyde hårdere indsatser fra Hollywood, når det gælder bekæmpelse af piratkopiering og fildeling af film.

Det er samtidig et strategiskift fra filmproducenterne, der hidtil har brugt store ressourcer på at finde og sagsøge fildelere, ofte med meget lidt økonomisk gevinst som erstatning for deres tab.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.