Forside Indhold og distribution Film

’Blade Runner’-lokation genskabt i Virtual Reality

-

Der er som bekendt en ny Blade Runner-film på vej.

’Blade Runner 2049’ med Ryan Gosling og Harrison Ford får premiere til sommer, og der er allerede gang i et VR-projekt som pr for filmen.

Annonce:

Men hvad med originalen?

Fans af den banebrydende film, hvis look har inspireret stort set alle eftefølgende futuristiske byscener (senest i en af de tidlige scener i ’Rogue One’) kan glæde sig over et nyt VR-projekt.

En superfan ved navn Quentin Lengele har forsøgt at genskabe Rick Deckards lejlighed ned til mindste detalje i VR. Mange af filmens vigtigste scener foregår her, inklusive den nu temmelig retrofuturistiske scene, hvor Deckard stemmestyrer en analyse af et billede på en analog billedrørsskærm. Eller den, hvor Rachel finder ud af, at hun er en replikant, men alligevel spiller på Deckards klaver, fordi hun har fået evnen til det programmeret ind i sin hjerne.

Der er skrevet lange filmteoretiske tekster om Blade Runner, og mange af dem tolker bl.a. på indretningen i Deckards lejlighed, der også indeholder en del ægyptisk design på væggene, hvilket filmnørder tillægger forskellige betydninger.

Projektet, der hedder Blade Runner 9732, er stadig under udvikling, men du kan følge med og se, hvornår du selv kan stoppe den ind i dit headset (hvis ikke Warner Bros. blokerer projektet af rettighedsmæssige årsager) her.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.