Forside Nyheder

Peugeots selvkørende bil lærer dine vaner at kende gennem dine IoT-enheder

-

Peugeot er virkelig et populært bilmærke i Danmark.

Således blev Peugeot 208 2016s mest solgte bil i Danmark, og det franske mærke har i årtier passet godt til danskernes temperament.

Og hvis man nu lige gik og troede, at selvkørende biler med IoT-adgang var noget, der hørte til amerikanske og japanske bilproducenter, så tager man fejl. Peugeot er skam også i gang.

Annonce:

I hvert fald har de under biludstillingen i Genéve vist en selvkørende prototype (bill.) frem, der har en ganske særlige egenskab: Den lærer dine vaner at kende ud fra hvad du gør, når du IKKE sidder i den.

Via Samsungs ARTIK-platform til Internet of Things kan bilen ikke bare tilgå dine IoT-dimser i dit smarte hjem for at hente informationer, den kan også give dig adgang til disse enheder fra bilens instrumentbræt. Således kan stemmestyring f.eks. sættes op til at være den samme i bilen som i stuen.

På den måde får vi også et indblik i, hvad det helt præcist er, Apple, Google, Samsung m.fl. planlægger, når de taler om at udvikle software til selvkørende biler.

Prototypen (eller konceptbilen om man vil) hedder Instinct. Den kommer næppe i produktion, men Peugeot har planer om at begynde at integrere selvkørende teknologi i deres biler fra 2020. De har allerede sikret sig tilladelsen til at teste selvkørende biler på offentlig vej i Frankrig.

Annonce: