Forside Indhold og distribution Film

’Bourne’-instruktør laver film om Anders Breivik til Netflix

-
(Foto: Universal Pictures)

Navnet Anders Behring Breivik er nok bekendt for de fleste skandinaver.

Han skiftede ganske vist navn til Fjotolf Hansen tidligere i år, men ellers vil de fleste nok genkende ham som den ekstreme højrefløjs-terrorist, der slog 77 unge, politiske aktivister ihjel på Utøya i Norge i 2011.

Ham skal der nu laves en film om. Og den skal ikke instrueres af hvem som helst. Det bliver Paul Greengrass, der skal lave den til Netflix. Grengrass har et hav af film bag sig, men er nok mest kendt for at starte Jason Bourne-serien. Det var også ham, der stod bag den seneste Bourne-film, hvor Matt Damon vendte tilbage i rollen.

Hans andre hits inkluderer 11. september-filmen ’United 93’ og filmen om Mærsk Alabama-kapringen, ’Captain Phillips’ med Tom Hanks.

Ifølge Deadline begynder optagelserne til efteråret, og filmen skulle så få premiere på Netflix i 2018.

Filmen bliver den anden større filmproduktion til næste år, der kommer fra en de Hollywood-instruktører, hvis film normalt kommer på det store lærred først. Den første bliver ’The Irishman’, instrueret af Martin Scorsese.

Annonce