Forside Indhold og distribution Film

Film-tjeneste med indbygget censur går konkurs

-

Selv om der kan sættes adgangskode og filtre på de fleste film-streamingtjenester, sådan at ens børn ikke ser noget, man ikke vil have, er det ikke nok for visse mennesker.

Det var baggrunden for, at videostreaming-tjenesten VidAngel blev startet. Denne tjeneste tilbød ’rensede’ versioner af store biografhits uden for meget sex, vold og beskidt sprog. De redigerede og censurerede simpelthen filmene, inden de blev sat i streamingudbud på nettet.

Annonce:

Det ville de store Hollywood-studier imidlertid ikke finde sig i, så de lagde sag an sidste år, hvilket i første omgang fik stoppet VidAngels streamingaktiviteter.

Allermest handlede det angiveligt om, at VidAngel faktisk ikke engang havde licenseret retten til at streame filmene, hvilket måske ikke var så smart – og lettere i strid med tjenestens ’pæne’ image.

Nu har VidAngel så erklæret sig selv konkurs. I følge en video, der er lavet af topchefen Neal Harmon, er dette dog primært et strategisk træk, der sætter alle søgsmålene på pause, indtil tjenesten kan sætte gang i sit nye system.

Dette system er et filtreringssystem til streamingtjenester som Netflix, Amzon og HBO, der altså ikke kræver redigering af filmene – eller en licens til at streame dem. Ifølge Neal Harmon tjener firmaet millioner af dollar og har allerede millioner af dollar på bankbogen, hvilket tyder på, at der alligevel er en del mennesker, der gerne vil have pænere versioner af de store film.

 

Annonce:
Forrige artikelGodt nyt: LG B6 har fået HLG HDR opdatering
Næste artikelSpotify vil hjælpe ukendte artister frem
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.