Forside Baggrund

Forskere: Streamingtjenester afløser ikke pirat-seening

-
Foto: LG / Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Forskning: De mange streamingtjenester har kun en begrænset effekt på forbruget hos digitale pirater.

Udvalget af betalt tv-streaming, via SVoD-tjenester (Subscription Video On Demand) har kun en begrænset effekt på forbruget af ulovligt erhvervede film- og tv-serier.

At pirater får adgang til streamingtjenester som Netflix, HBO og Amazon flytter ikke forbruget af pirat-indhold væsentligt. Det viser ny forskning på området, skriver Advanced Television.

Forskningsprojektet blev udført af akademikere fra Portugal og USA. Det var Miguel Godinho de Matos (School of Business and Economics, Lisabon), Pedro Ferreira og Michael D. Smith (Heinz College / Mellon University, Pittsburgh) med støtte fra en stor international teleudbyder.

Deres eksperiment viste at streamingtjenesterne ikke afløser pirat-forbrug i væsentlig grad. At streamingtjenesterne ikke kan konkurrere med den tidligere adgang til indholdet via ulovlig download og streaming.

Over en periode på 45 dage der gav uddelte forskerne tv-streaming-pakker til tilfældigt udvalgte husstande der havde anvendt BitTorrent pirattjenester.

De husstande som modtog legale streamingtjenester til fri afbenyttelse øgede forbruget af TV med 4,6% og reducerede i periode ulovlige downloads med 4,2% mens de ulovlige uploads blev reduceret med 4,5%.

Forskerne påpeger at begrænsninger på størrelsen af bagkataloget og de senere premieredatoer giver BitTorrent-brugerne en fordel som streamingtjenesterne har svært ved at matche.

De skønner at prisen for et udvalg som Netflix i USA ville skulle helt ned i godt 20 kroner/måned, for at vinde de husstande, der deltog i deres forsøg, over på et lovligt forbrug af film og tv-serier.

Samtidig skal indholdet gøres tilgængeligt tidligere, og det kan påvirke indtjeningen for hele industrien. Det kan så igen påvirke mulighederne for at investere i at producere nyt indhold, samtidig med at det – efter deres vurdering – kun flytter en mindre andel af piratforbruget.

Se også: Fox chef: Biografaktuelle film hjemme indenfor 6-12 mdr.

 

Forskerne konkluderede:

“Together, our results show that, as a stand-alone strategy, using legal SVoD to curtail piracy will require, at the minimum, offering content much earlier and at much lower prices than those currently offered in the marketplace, changes that are likely to reduce industry revenue and that may damage overall incentives to produce new content while, at the same time, curbing only a small share of piracy”.

 

Annonce