Forside Nyheder

Aarhus er ny hjemmebane for DR Sporten og DR Vejret

-
Sporten og Vejret rykker ind i DOKK1 i Aarhus. Foto: Schmidt Hammer Lassen Architects / Adam Mørk

Det nye tv-studie og værtshold er klar til DR Sporten og DR Vejrets første livesending fra Aarhus torsdag den 1. februar.

Det bliver i stærkeste opstilling med både rutinerede kræfter og nye ansigter, når DR Sportens nye værtshold tager hul på de første udsendelser fra kulturhuset Dokk1 i Aarhus fra den 1. februar 2018.

Peter Møller, Tina Müller, Tobias Hansen og Jan Harkamp er med, når der fremover sendes fra Aarhus. Josefine Høgh og Kresten Mosbæk bliver nye værten på Sporten på DR1.

Annonce:

Etableringen af DRs nye, fælles sports- og vejrstudie i den jyske hovedstad er kulminationen på det seneste halvandet års arbejde med at flytte en række redaktioner uden for DR Byen i København og dermed skabe endnu større tilstedeværelse i hele Danmark.

”Vi glæder os umådeligt meget til at sende fra vores nye studie, der ligger i flotte omgivelser i Dokk1 med udsigt over Aarhus Havn. I Aarhus kommer Sporten og Vejret til at ligge centralt placeret i forhold til at kunne dække – ikke bare Aarhus – men hele landet. Det er vigtigt, fordi DR skal være relevant for alle danskere og være til stede i alle dele af landet. Det giver ikke blot bedre udsendelser, det giver også flere billeder, indsigter og perspektiver på Danmark og danskerne,” siger underdirektør Anders Kern Boje fra DR Nyheder.

 

Sporten og Vejret rykker ind i DOKK1 i Aarhus Foto: Schmidt Hammer Lassen Architects / Adam Mørk

Værter tager med til Aarhus

Tilbage i 2016 blev det besluttet, at DR Sporten og DR Vejret skulle sende fra Aarhus i 2018, og underdirektør i DR Nyheder Anders Kern Boje glæder sig over at man både har holdt tidsplanen og er lykkedes at få mange af de to redaktioners medarbejdere med:

”Det har været en krævende opgave at skabe nye rammer for Sporten og Vejret i en anden del af landet. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi et meget stærkt værtshold med bestående af både velkendte værter og nye spændende profiler. Sammen kommer vi til at udvikle DR Sporten og DR Vejret, så det får et aftryk, som seere, lyttere og brugere virkelig kan mærke.”

Med flytningen følger også en konkret ambition for både Sporten og Vejret, som handler om at komme mere ud i landet.

“Jeg tør godt love, at vi kommer mere ud i sportshallerne og på lokale stadioner. Alle de steder, hvor der bliver dyrket sport, og hvor vi kan fortælle om både sport og historier rundt om sporten. Vi kommer tættere på mange begivenheder, som når vi transmitterer kvindelandsholdets hjemmekampe i Viborg, og når vi til sommer massivt vil dække den største sejlsportsbegivenhed på dansk grund – VM i sejlsport i Aarhus,” siger Anders Kern Boje.

Værter på Sporten på DR1:

Peter Møller, Tina Müller, Tobias Hansen, Josefine Høgh, Kresten Mosbæk og Jan Harkamp

Værter på ’Vores Vejr’ på DR1 :

Christian Cherry, Mikael Jarnvig, Søren Jacobsen, Anja Fonseca, Louise Gade Sig og Nina Bendixen (i øjeblikket er på barsel).

Annonce:
KILDEPressemeddelse, DR
Forrige artikelHer er traileren til Duncan Jones’ ’Mute’
Næste artikelMan tror det er løgn: Fejl på YouSee igen (opdateret)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.