Forside Indhold og distribution Musik

Avis: Tidal er bagud med betalinger til kunsterne

-

Kassen kan være ved at være tom hos Tidal. Kunsterne mangler betalinger, fortæller avisen Dagens Næringsliv.

Tidal beskyldes for at have fusket med lyttertallene og betalt for meget til kunstnerne Beyoncé og Kanye West. Den sag er nu endt med en politianmeldelse i Norge hvor Tidal har hovedkvarter.

Annonce:

Afsløringen kom avisen Dagens Næringsliv med, efter at den havde modtaget logs over afspilninger fra en anonym kilde i Tidal, og nu er samme avis på banen igen.

Denne gang med en historie om at flere kunsterne ikke har modtaget deres betalinger i månedsvis. En betaling der under normale forhold skulle afregnes på månedsbasis.

I december måned kunne Dagens Næringsliv fortælle at Tidal var i risiko for at løbe tør for kapital inden sommer. Noget Tidal selv afviste dengang som en negativ historie uden hold i virkeligheden.

Avisens seneste historie om at Tidal er bagud med betalingerne er hentet fra flere kilder.

“Det er korrekt, at der er forsinkelser i betalinger fra Tidal”, fortæller Sveinung Rindal, adm. Direktør for Phonofile / chef for The Orchard i Norge, til Dagens Næringsliv. Phonofile er ejet af Sony.

“Vi er ikke blevet betalt siden oktober”, fortæller Frithjof Boye Hungnes, CEO for Propeller Recordings til avisen. Han fortæller envidere at flere kunstnere nu overvejer at trække deres musik fra tjenesten.

Hungnes er også bestyrelsesmedlem i rettighedsorganisationen Fono, dem der nu har meldt Tidal til politiet for det mulige fusk med lyttertal.

Avisen har også talt med kunstnere i Norge der bekræfter at Tidal er måneder bagud med betalingerne.

 

Se også

Medie: Tidal mangler brugere og kapital 

Tidal er blevet politianmeldt i Norge

TIDAL beskyldes for fusk med lyttertal 

Koda vil forfølge muligt fusk med Tidals lyttertal

 

Annonce:
VIAMusic Business Worldwide
KILDEDagens Næringsliv
Forrige artikelHuawei vokser stadig på det globale marked
Næste artikelDonkey Kong er tilbage på Switch
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.