Forside Baggrund

Google Chromecast og Home kan lække hvor du bor

-

Google er på vej med et fix, til en bug i Chromecast-produkter og Google Home, der kan bruges til at finde ud af hvor du bor.

Craig Young, en forsker ved sikkerhedsfirmaet Tripwire har fundet en fejl i flere af Googles produkter, som kan bruges til at fortælle 3.part hvor du bor.

Fejlen, som måske ikke direkte er en fejl som sådan, mere er en uhensigtsmæssig virkemåde, som udviklerne hos Google ikke lige havde tænkt på, kan afsløre din placering ned til 10 meters nøjagtighed.

Et potentielt angreb kan komme udefra, skjult i malware, emails, Twitter-beskeder og andet. Indledende handler det om at få offeret til at åbne et link.

“En angriber kan være helt remote, så længe de kan få offeret til at åbne et link, mens de er tilsluttet det samme Wi-Fi eller kabelnetværk som en Google Chromecast eller Home-enhed”, fortæller Craig Young til KrebsOnSecurity, og fortsætter:

“Den eneste reelle begrænsning er, at linket skal forblive åbent i omkring et minut, før angriberen har en placering. Angreb indholdet kunne være indeholdt i ondsindede annoncer eller endda en tweet.”

 

Bruger Googles teknologi

Hvad er det så at Young opdagede? Jo, han har fundet ud af at man kan spørge Chromecast- og Home-enheder om hvilke WiFi-netværk der er i nærheden.

Denne liste kan derefter sendes til Google korttjeneste, hvor der bedes om en position. Indenfor et minut fra angrebets start har angriberen, og det kan være automatisk software, fået en geografisk placering med ned til 10 meters præcision.

Der findes andre metoder til at kortlægge hvor f.eks. en IP-adresse hører hjemme, men de viser ofte kun ned til nabolag. Young fortæller at forskellen er at denne metode afslører geografisk placering ret præcist.

Google har svaret KrebsOnSecurity at de er på vej med en løsning der skal forhindre misbrug af produkterne med Chromecast og Home. Der ventes udsendt et fix indenfor de næste uger.

Da ‘fejlen’ berører Chromecast må det formodes at den også er tilstede i produkter med Chromecast Build-In samt Android TV.

 

Annonce