Forside Nyheder

Her er nyhederne, der er på vej til WatchOS

-

Under deres WWDC-åbningskeynote kom Apple også med en præsentation af de nyheder, der er på vej til WatchOS 5.

Disse er, som rygterne var gået forud, primært fokuseret på fitness-folket, men der er også en nyhed til folk, der er fans af tegneserien Dick Tracy.

Annonce:

På fitnessfronten vil du nu kunne udfordre vennerne i jeres favorit-aktivitet (e-sport tæller vist ikke), selv om I ikke befinder jer det samme sted. Du kan altså løbe om kap med en person i en helt anden by, og vinderen får en fin ”Award” op på skærmen.

Hvis man bor i Los Angeles som undertegnede journalist, er hiking og yoga to af de mest populære aktiviteter, man kan bruge sin tid på. Og de to er netop blevet til aktiviteter i Apple Watch nu, så man kan måle sine forskellige udførsler af positioner, eller hvor højt op, man har hiket på bjerget.

Der er også nye parametre at måle til seriøse løbere, for eksempel kadence (altså, hvor mange skridt, du løber i minuttet). Disse parametre har ellers primært været at finde på decideret fitness-rettede smarture og armbånd.

Endelig kan Apple Watch nu også selv hitte ud af, at du er gået igang med at motionere, og begynde at måle, uden at du selv sætter den til det.

På samme måde kan du nu aktivere Siri ved blot at løfte armen og begynde at tale. Du behøver altså ikke sige ”Hey Siri” først. Siri på Apple Watch kommer i øvrigt også til at understøtte de ’Siri Suggestions’-forslag, som Apple også har lanceret idag.

For dem, der er lidt mere til den lade side, er der dog også nyt i WatchOS 5. Man har hele tiden kunnet ringe fra sit Apple Watch, men nu kan man også bruge en ny funktion, der hedder Walkie Talkie. Det er en ret Dick Tracy-agtig funktion (tjek Dick Tracy på nettet for at se de originale smarturs-funktioner, tegneserien foreslog for maaaange år siden), hvor man kan tale direkte med en udvalgt gruppe mennesker uden at skulle ringe op først. Det kan være praktisk, hvis man prøver at finde hinanden i et storcenter.

Der bliver i højere grad mulighed for at se indhold fra websider på uret, hvilket gøres mere udholdeligt via Apples WebKit-teknologi. Det bliver også muligt at streame podcasts nu, og ikke kun Apple Music på Apple Watch.

 

Tilgængelighed

watchOS 5 vil kunne fås til efteråret som gratis opdatering til Apple Watch Series 1 og nyere og kræver iPhone 5s eller nyere på iOS 12. watchOS 5 kan ikke fås til det originale Apple Watch.

 

Annonce:
Forrige artikelLicenssagen: Kun deltagere i gruppesøgsmål undgår forældelsesfristen
Næste artikelEndelig: Dolby Atmos til Apple TV 4K
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.