Forside Produkter Mobil

TEST: iPhone XS Max

-

Det er et S år for iPhones, og det betyder at der normalt ikke er meget at skrive hjem om. Hurtigere og lidt små forbedringer, og det passer også i år, men én ting gør forskellen: iPhone XS Max.

Har du allerede en iPhone X, og overvejer at købe en XS i samme størrelse, så behøver du ikke at læse mere. Opdater til iOS 12, og så har du det vigtigste for XS-modellen nemlig opdateringen til det nye operativ system. Resten er ligemeget. Så let kan en anmeldelse af iPhone XS skrives.

Annonce:

Med mindre du ønsker en større skærm, for i år er der udkommet en ny og større X-model, og det er her nyhederne ligger ‘gemt’.

I denne anmeldelse ser vi nærmere på hvad man så får med den nye og større iPhone XS Max.

 

Indholdet af iPhone XS Max kassen. (foto: recordere.dk)

 

Udpakning og installation

iPhone XS Max kommer som alle iPhones i en flot og elegant indpakning, der udover telefonen indeholder en USB oplader, et Lightning-kabel, et sæt øretelefoner med lightning adapter og den velkendte SIM nål.

Adapteren som giver adgang til minijack er forsvundet, så hvis du har hørelefoner der ikke er trådløse, skal du nu op med 79,- kr. for at kunne bruge dem.

Det samme gælder Quick Charge. iPhone XS understøtter hurtigere opladning, men du får hverken USB-C til lightning kabel med eller en hurtigere USB-C oplader.

Alt det er ekstra udstyr, og når man tænker at iPhone XS er et flagskib, så er det faktisk skuffende at Apple oven på de 11.149,- kr. Som du betaler for telefonen alene, skal smide næsten 600,- kr. for kabler og oplader, hvis du vil have hurtigere opladning.

Kom nu Apple. Vi er i 2018, og forventer altså de ting når vi køber en ny smartphone. Selv Huawei Mate P20 Lite som du kan købe 3 gange og så stadige have penge til overs har Quick Charge oplader med.

Den iPhone XS Max vi testede var Space Grey med 256GB lagerplads, som nok bliver modellen de fleste køber, da den mindste med 64GB er for lille, og der burde Apple nok havde sat modelvalg til 128, 256 og 512GB lagerplads.

Designet er det samme som på iPhone X som kom sidste år. På bagsiden har man dual-kamera på 12MP med optisk billedestabilisator, og på forsiden har du et Truedepth selfiekamera på 7MP.

Installationen gik superlet, især hvis man som jeg kommer fra en anden iPhone. Man holder bare sin nuværende telefon tæt på den nye iPhone XS Max når man starter installationen, og så overføres information om bruger til den nye telefon, og så skal man bare vælge om man vil genskabe fra en iCloud sikkerhedskopi, og så går der ikke længe før man har en smartphone der er klar til brug.

Telefonen kommer med iOS 12, som er den bedste opdatering af iOS længe. Den kører hurtigt og godt, og de mange nye features som kom med iOS 12 gør det til en fornøjelse at bruge sin iPhone.

 

Performance

iPhone XS og XS Max kommer med Apple’s eget A12 Bionic chipset, der som sædvanligt er noget af det allerhurtigste på markedet, især når man kombinerer det med iOS 12. Oven i det har iPhone XS Max 4GB RAM at arbejde med.

A12 Bionic er bygget på 7nm teknologi. A12 Bionic har en seks-kernet fusion-arkitektur med to kerner til ydeevne, der er op til 15 % hurtigere, fire kerner til effektivitet, der er op til 50 % mere effektive, en GPU med fire kerner, der er op til 50 % hurtigere.

På AnTuTu Benchmark scorer iPhone XS Max en samlet score på 360.424 og på Geekbench 4 scorer iPhone XS Max 4.810 på Single-core og 11.542 på Multi-core, og det er blæsende hurtigt, men faktisk ikke mere end 15-30% hurtigere end forgængeren iPhone X, og her er et af argumenterne for ikke at opgradere hvis man allerede har en X’er.

 

Geekbench 4 score resultater

Smartphone modelSingle-CoreMulti-Core
iPhone XS Max4.81011.542
OnePlus 7 Pro3.49311.103
OnePlus 73.46010.885
Samsung Galaxy Note 10+4.52110.675
iPhone X4.26110.517
Samsung Galaxy S10 Plus4.51010.294
Huawei Mate 20 Pro3.37710.023
Huawei P30 Pro3.2869.755
Samsung Galaxy A802.4786.741
OnePlus 6T2.3928.909
Samsung Galaxy Note 92.3978.877
Samsung Galaxy S9+3.3238.662
Huawei P20 Pro1.905 6.770
Huawei P30 Lite1.4734.613

 

Men iPhone XS Max er super hurtig. Og vi oplevede ingen forsinkelser, hakken eller noget der mindede om performance problememer uanset om vi surfede, spillede, tog billeder / video eller så video. iPhone XS kørte helt glat hele tiden.

 

 

Skærmen

Skærmen på iPhone XS Max er på 6.5 tommer (Opløsning på 2688 x 1242 pixels ved 458 ppi) og er blandt de bedste OLED skærme til smartphones lige nu. Farver og kontrast står knivskarpt, og skærmen kan vise HDR (Dolby Vision og HDR10).

Skærmen står godt i både sollys og mørke, og den reagerer hurtigt ved touch og scroll.

Men vær opmærksom på, at selvom du køber en XS Max får du ikke mere plads på skærmen. Du får ikke plads til flere ikoner eller foldere på skærmen. Det er bare opskalere. Men for en gammel mand som mig, betyder størrelsen faktisk noget, når man skal læse f.eks. recordere.dk på skærmen.

 

Batteri

iPhone XS Max kommer med et batteri på 3.174 mAh, og det skulle ifølge Apple give op til 1.5 time længere batteritid i forhold til iPhone X.

Vi har ikke haft problemer med at holde batteri en hel dag, og vi har et Apple Watch Series 4 tilsluttet hele tiden, ligesom vi bruger trådløse hovedtelefoner nogle timer dagligt. Omkring kl. 22, havde vi stadig mellem 20-30% batteri uden opladning.

Genopladning klares hos os trådløst med en Anker 7.5W oplader, og her undrer det mig, at der ingen steder på iPhone fortælles om du oplader med 5W eller 7.5W.

Kører du Quick Charge via USB-C kabel får du en notifikation via et dobbelt lydsignal når kablet tilsluttes. Det er for dårligt at Apple i 2018 stadig ikke viser den slags information. Det kunne f.eks. løses ved at man skiftede farve på batteriet mens man oplader.

Og jeg vil gerne gentage det er for dårligt at Apple ikke leverer en Quick Charge oplader med til en telefon der er så dyr.

 

 

Kamera

Apple’s kamera er kendt for at levere gode billeder, og det gør de stadig. iPhone XS Max kamera har fået et lille løft i forhold til iPhone X. Ikke nok til at opgradere telefonen alene af den årsag, men især i mørke og overbelyste forhold er de nye Smart HDR funktioner gode.

Det 12-megapixels dobbelte kamerasystem indeholder dobbelt optisk billedstabilisering med 2 x optisk zoom, mens en ny sensor er op til dobbelt så hurtig.

Dybde-effekten på portrætter er også kraftigt forbedret, og nu kan du efterredigere hvor meget bokeh du vil have på de portrætter du tager.

DXOMark har endnu ikke testet det nye kamera, men udfra vores vurdering, har den nye sensor nærmet sig Samsung, men om Apple har overhalet Samsung og Huawei tvivler vi på. Men billeder er en personlig vurdering, og man kan ikke sætte en finger på kvaliteten af hverken billeder eller video. Du kan nu optage 4K/60 video og ligesom sidste år kan du optage i HEVC, der giver bedre kvalitet og komprimering.

Nedenfor er et par eksempler på kamera og video.

 

 

Galleri

 

Konklusion

iPhone XS Max er den bedste iPhone på markedet lige nu. Den er også den dyreste, så man skal lige trække vejret dybt før man tager kreditkortet frem for at smide de godt 11.150 kr. som iPhone XS Max koster i 256GB modellen.

Vil du have 512GB lagerplads skal du slippe 13.000 kr. Jeg vil ikke nævne 64GB modellen fordi det giver ingen mening at købe et flagskib der har for lidt plads til at starte med.

Meeeen, har du allerede en iPhone X, og har du ikke et ønske om at købe XS Max, så er der ingen grund til at købe XS. Opgrader til iOS 12, så har du alt det bedste fra XS.

Og synes du at XS Max er for dyr, men gerne vil have en stor iPhone X model, så tag det roligt og vent til Apple kommer med XR modellen i næste måned. Der får du samme A12 chipset en 6.1 tommer LCD skærm der også er rigelig stor.

Uanset, er du til iPhone, og vil du have det bedste Apple kan levere lige nu uanset det koster, så er der ingen grund til ikke at købe iPhone XS Max.

 

Pris og tilgængelighed

For sammenligningens skyld er medtaget priserne for iPhone XS.

iPhone XS

iPhone XS Max

Er på markedet nu.

 

iPhone XS Max 256GB

8.8

Design

9.0/10

Skærm

10.0/10

Kamera/Video

9.0/10

Batteritid

8.5/10

Samtale kvalitet

9.0/10

Pris

7.5/10

Plus

  • iOS 12
  • Super god skærm
  • Kamera i top

Minus

  • Meget meget dyr
  • Ingen Quick Charge oplader med
Annonce:
Forrige artikelWaze navigation klar til Apple CarPlay
Næste artikelQualcomm anklager Apple for at give iPhone-hemmeligheder videre til Intel
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.