Forside Produkter Mobil

TEST: OnePlus 6T – Meget Android for pengene

-
OnePlus 6T (foto: recordere.dk)

Den 29. Oktober lancerede OnePlus deres nye flagskib OnePlus 6T, der som sædvanligt fra onePlus er en telefon med gode specifikationer til en god pris. Vi har testet den nye OnePlus 6T.

I år er det fem år siden at OnePlus kom til verden, og vi anmeldte også deres første model OnePlus One. Dengang kunne vi ikke få hænderne ned af begejstring for hvor meget telefon man fik for ca. 2.500 kr.

Nu er vi nået til version 6T, og du får stadig rigtigt meget smartphone, men OnePlus ligger ikke længere i bund, når det gælder priser, men til gengæld ligger de i top når det gælder funktioner og ydelse. Vi har testet den nye OnePlus 6T, der er en opdatering af OnePlus 6, der kom tidligere på året.

Annonce:

 

Et cover, en adapter, en oplader og et USB-C kabel er alt du får med udover telefonen (foto: recordere.dk)

Udpakning og installation

OnePlus 6T kommer i en lækker hvid kasse, der udover telefonen indeholder en 230V Fast Charge USB oplader samt et USB-A til USB-C kabel, og en USB-C til minijack adapter. Der følger ikke øretelefoner med telefonen, til gengæld er der et plastik cover med til telefonen, så den kan beskyttes mod lommeridser. Og så er der en lille håndfuld manualer og instruktioner med.

På forsiden finder vi den 6.41 tommer store Optic AMOLED skærm, der som en af de første i verden er dækket af Gorilla Glass 6, der giver ekstra beskyttelse. På højre side finder vi tænd/sluk samt en mute-knap som vi kender fra iPhone (dog har denne knap 3 niveauer). På venstre side sidder lydstyrkeknapper. På skærmen er der et lille hak der holder selfie-kamera, der også bruges til ansigtsgenkendelse. Og under glasset er der en fingeraftrykslæser som vi også kender det fra Huawei Mate 20 Pro.

På bagsiden finder vi to objektiver til kameraet på henholdsvis 16 og 20 Megapixel.

I bunden finder man USB-C stikket, der også skal bruges, hvis man ønsker at bruge  hovedtelefoner med minijack med en adapter. OnePlus har nemlig også fjernet minijack stikket, ligesom mange andre smartphone producenter. OnePlus fortæller at det er for at få plads til større batteri og den indbyggede fingeraftrykslæser i skærmen.

 

USB-C stik i bunden (foto:recordere.dk)

Modellen vi testede var i farven “Mirror Black”, men den findes også i en anden sort variant, der hedder “Midnight Black” som jeg personligt nok ville have foretrukket da den piano sorte som Mirror Black er, er en magnet for fedtede fingre.

Men designet er lækket og diskret, og mål (157.5 x 74.8 x 8.2 mm) og vægt (185 gr.) er ikke noget der skræmmer. Telefonen føles super solid og vel samlet, så alt i alt en god udpakning oplevelse.

Det skal lige nævnes at OnePlus 6T ikke er certificeret vandtæt, og du derfor risikerer at få vandskade, hvis du bruger din telefon i regnen.

 

Ydelse

OnePlus 6T kommer med Qualcomm Snapdragon 845 chipset, der er noget af det hurtigste du kan få af chipset lige nu. Grafikken drives af en Adreno 630 GPU.

Modellen vi testede havde 8GB RAM og 128GB lagerplads. Den kan også fås med 256GB lagerplads, og i en mindre model med 6GB RAM.

Det er ikke muligt at udvide den yderligere via MicroSD kort.

Vi har testet OnePlus 6T med Geekbench 4, der giver den en score på 2.392 på Single-Core og 8.909 på multi-core. På AnTuTu scorer den 294.511.

Smartphone modelSingle-CoreMulti-Core
iPhone XS Max4.81011.542
OnePlus 7 Pro3.49311.103
OnePlus 73.46010.885
Samsung Galaxy Note 10+4.52110.675
iPhone X4.26110.517
Samsung Galaxy S10 Plus4.51010.294
Huawei Mate 20 Pro3.37710.023
Huawei P30 Pro3.2869.755
Samsung Galaxy A802.4786.741
OnePlus 6T2.3928.909
Samsung Galaxy Note 92.3978.877
Samsung Galaxy S9+3.3238.662
Huawei P20 Pro1.905 6.770
Huawei P30 Lite1.4734.613

Det lægger OnePlus 6T på samme ydelsesniveau som Samsung Galaxy S9+ og Note 9 når det gælder Android telefoner, hvor den er foran Huawei P20 Pro.

I alt hvad vi har kastet efter telefonen af spil, film og browser, har kørt helt uden hakken, og brugeroplevelsen når det gælder ydelse er klart accepteret. Opstart af apps sker også lynhurtigt, så man kommer ikke til at vente på kameraet når det startes op.

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus 6T har dual-SIM, der begge kan være aktive når det gælder opkald, og så vælger du blot hvad SIM kort du vil bruge til mobil-data.

OnePlus 6T har også understøttelse for VoLTE og WiFi opkald, så du kan få den bedste opkaldskvalitet, hvis du er på 4G eller WiFi.

OnePlus 6T har også understøttelse for alle de vigtige trådløse protokoller 2×2 MIMO 802.11 a/b/g/n/ac, ligesom den understøtter både LTE 4/5G.

Du får også Bluetooth 5 med AptX og AptX HD, og naturligvis også NFC.

De indbyggede højttalere giver en ok lyd når du laver konferencekald, og det samme gælder mikrofonen til telefonen. Den har ikke stereo-lyd, da højttaleren kun sidder i bunden. Derfor er det også lidt ærgerligt at OnePlus har fravalgt at lægge et sæt gratis øretelefoner med. Der bør du bestille de USB-C øretelefoner med fra OnePlus til lige over 300 DKK.

 

Den indbyggede fingeraftrykslæser (foto: recordere.dk)

Skærmen – Nu med indbygget fingeraftryklæser

Skærmen på OnePlus 6T er 6.41 tommer og bruger AMOLED teknologi (den understøtter sRGB og DCI-P3). Opløsningen er på 2280 x 1080 pixels i 19.5:9 højde/breddeforhold.

Skærmen er dækket af Gorilla Glass 6, og står rigtigt flot og klart. Den understøtter ikke HDR, men farver står ganske fint uden. YouTube og andre streamingtjenester virker fint.

Det lille hak til kamera i toppen er ubetydeligt, men hvis du ikke kan lide hakket, kan du via software få det hele vist som en sort topbar.

OnePlus 6T er den anden telefon vi har testet, der har fået ingeraftrykslæser indbygget i en zone i bunden af skærmen.

Der fungerer godt, og ønsker du at bruge fingeraftryk til at låse din telefon eller app op med fingeren, så virker den godt. Den virker dog ikke lige så hurtigt som den Huawei Mate 20 Pro bruger. Men det kan være softwaren lige skal have en opdatering.

Der er også ansigtsgenkendelse via frontkameraet, men det bruger kun kameraet, så det er ikke så sikkert som f.eks FaceID fra Apple eller 3D Face Unlock fra Huawei. Men det virker, og det virker fint. Dog ikke så godt i mørke som på de tidligere nævnte telefoner.

 

OnePlus 6T batteritid

Batteritid og ydelse

OnePlus 6T kommer med et 3.700 mAh batteri, der godt kan holde strøm for de fleste hele dagen.

De dage vi testede OnePlus 6T, lå vi på alt mellem 15-30% efter en normal dags brug.

Har du brug for strøm, understøtter OnePlus Fast Charging (5V 4A) via USB-C kabel. Du kan ikke bruge trådløs opladning på OnePlus 6T. Og selvom prisen er lavere end de andre flagskibe, så er det skuffende at en topmodel anno 2018 ikke har trådløs opladning.

 

Der er et godt kamera på OnePlus 6T (foto: recordere.dk)

Kamera

OnePlus 6T er ligesom sin forgænger 6 med i toppen når det gælder kamera – på DXOMark lå OnePlus 6 tæt på Samsung Galaxy s9 serien. Det er samme kamera i 6T som i 6, men softwaren har fået en opdatering.

Der er kommet en forbedret Nightscape funktion, der optimerer kvaliteten på billeder der tages under lav belysning, ligesom OnePlus i samarbejde med den kendte irske fotograf Kevin Abosch har udviklet en “Studio Lightning” funktion, der automatisk tilpasser lyset efter mere professionelle preferencer. Dette virker især godt til portrætter.

Jeg testede kameraet i mørke, og var ikke udelt begejstret, men var også lidt hård ved det med levende lys.

Kameraet tager rigtigt flotte billeder, der står meget skarpt i farver og fokus. Og OnePlus 6T er på alle måder en god kameratelefon. Den når ikke topmodellen Huawei Mate 20 Pro, men den kan sagtens være med mod både iPhone X og Samsung Galaxy S9.

Den nye kamera software er hurtig og let og bruge, og har mange andre funktioner man kan bruge. Den har ikke super-slow, men en meget fin slowmotion på 480 billeder per sekund i 720p eller 240 billeder per sekund i 1080p.

 

På videosiden kan du optage video i op til 4K/60, men som på mange andre mobilkameraer virker det som om, at video-kvaliteten stadig bliver så meget bedre med en almindeligt 1080p optagelse.

 

 

Software

Oneplus 6T kommer med Android 9 Pie, og har så OnePlus’ eget OxygenOS 9.0.4 brugerglade installeret oven på.

Oplevelsen er en næsten ren Android 9 oplevelse, og det er en god ting. OxygenOS virker ikke så indtrængende på Android som mange andre kan. Oplevelsen virker meget som Nova Launcher, og både ikoner og app-foldere er lette og logiske at finde rundt i Eneste anke jeg har, er det tastatur (GBoard) som OnePlus kommer med. Selvom jeg godt ved at GBoard kommer fra Google, synes jeg ikke at funktionerne er oppe på samme kvalitet som f.eks. SwiftKey, men der er Android jo konge, da man jo har et væld af tastaturer man selv kan installere efter egen reference.

Men software oplevelsen er rigtig god, og alt vi har testet kører glat og uden hakken. Og Android 9 Pie er altså en rigtig god Android oplevelse.

 

OnePlus 6T (foto: recordere.dk)

Konklusion

OnePlus har på fem år opnået en god og loyal fan-base, af brugere der glæder sig hver gang en ny model kommer.

Og for dem er OnePlus 6T en super opdatering, med god ydelse og masser af smartphone for pengene. Kameraet er rigtigt godt, og ydelsen fra den hurtige Snapdragon 845 gør at den sagtens kan sammenlignes med f.eks. Samsung Galaxy S9 og S9+. Derfor er min konklusion også meget baseret på hvad du får og ikke får sammenlignet med netop Galaxy S9 og S9+

OnePlus har ikke trådløs opladning, og er ikke vandtæt, og det trækker ned, især hvis du sammenligner det med Galaxy. Og i dag kan du købe en S9 for det samme som du skal betale for en OnePlus 6T (dog med mindre lagerplads).

Men når det er sagt, så bliver du ikke skuffet over OnePlus 6T. Du får en superlækker Android oplevelse, og OxygenOS fylder ikke meget oven på Android, så alt i alt så kan du med glæde købe den nye OnePlus 6T, og så får du en lækker fingeraftrykslæser direkte i skærmen.

 

Pris og tilgængelighed

OnePlus 6T kommer i disse udgaver:

 • 6GB RAM/128GB Mirror black kr. 4.199,-
 • 8GB RAM/128GB Mirror black kr. 4.499,-
 • 8GB RAM/128GB Midnight black kr. 4.499,-
 • 8GB RAM/256GB Midnight black kr. 4.799,-

Kan købes fra 6. november, med forudbestilling fra i dag.

OnePlus 6T – specifikationer og funktioner

 • Mål: 157,5 x 74,8 x 8,2 mm
 • Vægt: 185 gram
 • Operativ System: Android 9.0 / Oxygen OS
 • Processor: Snapdragon 845, otte kerner
 • Skærm: 6,41 tommer, 2.340 x 1.080 pixel, 19,5:9 format, Gorilla Glass 6
 • RAM: 6 GB eller 8 GB
 • Lagerplads: 128 GB eller256 GB
 • Batteri: 3.700 mAh
 • Kamera: Dual kamera med 16 og 20 megapixel begge med blænde F/1.7, fasedetektion autofokus, OIS, fotolys, HDR og panorama
 • Frontkamera: 16 megapixel, blænde f/2.0, EIS
 • Video: 4K
 • Tilslutninger: USB Type-C, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth 5.0

OnePlus 6T Android smartphone

4.795,00
8.6

Design

8.5/10

Ydelse

8.5/10

Skærm

9.0/10

Kamera

9.0/10

Batteritid

8.5/10

Samtalekvalitet

8.0/10

Pris

9.0/10

Plus

 • God skærm
 • Godt kamera

Minus

 • Ingen trådløs opladning
 • Ikke vandtæt
Annonce:
Forrige artikelSamsung teaser foldbar smartphone
Næste artikelNu kommer der bedre mobildækning i togene
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.