Forside * Featured

TEST: Samsung Galaxy Note 10+ – Et super-flagskib er født

-

Samsung Galaxy Note 10+ er en kæmpe telefon med top specifikationer, stor skærm, en pen og markedets bedste kamera – Vi har testet det nye super-flagskib fra Samsung.

Super-flagskib er et begreb vi er nødt til at opfinde for at beskrive den nye Samsung Galaxy Note 10+. For telefonen er på alle måder mere af alt det som vi ellers har kendt Galaxy Note familien i mange år. Samsung har i år valgt at udgive hele tre Galaxy Note modeller. En lidt mindre 10 med “kun” 6.3 tommer skærm, og en 10+ med 6.8 tommer skærm, bedre kamera, og 12GB RAM at arbejde med. Desuden kommer der senere en 5G version af 10+, men om den finder vej til det danske marked er endnu ikke kendt.

Annonce:

Vi har testet den store Samsung Galaxy S10+, og her kan du læse hvad vi synes om den nye smartphone.

 

Samsung Galaxy Note 10+

Udpakning og installation

Samsung Galaxy Note 10+ kommer i en æske, der udover telefonen indeholder en 25W oplader USB-C, et USB-C til USB-C opladningskabel, et par lækre USB-C AKG in-ear hovedtelefoner, en Micro-USB til USB-C adapter, og så er der naturligvis den berømte S Pen med til at skrive noter og tegne direkte på telefonen.

Tykkelsen er 7,9 mm, og skærmen går nærmest helt til kant, der kun afbrydes af et lille infinity-O hul til front-kamera. I bunden af telefonen finder man et USB-C stik, og det er også der man finder sin S Pen, når man skal bruge den. På venstre side finder man knapper til lydstyrke og tænd/sluk. Samsung har endeligt forstået budskabet, og den dedikerede knap til Samsungs egen assistent Bixby er væk, og den knap der er der nu kan bruges til at slukke telefonen, eller at starte en valgfri app. Selvfølgelig kan den også bruges til Bixby, men desværre ikke Google Assistant. Dette kan dog løses ved at hente en app på forumet XDA developers, der gør at man kan bruge knappen til meget mere.

På bagsiden finder man hele fire kameralinser, som vi vender tilbage til i vores afsnit om kameraet. Inde i telefonen sidder der en Exynos 9825 processor. og 12GB RAM til at arbejde på, og enten 256 GB eller 512 GB lagerplads.

Selvom telefonen er enorm i størrelse, vejer den ikke mere end 196 gram, men den fylder stadig en del i lommen med 77,2 x 162,3 x 7,9 mm (B x H x D) i mål.

Designet er meget enkelt og stilfuldt, og modellen vi testede var i farven Aura Glow, med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads.

Lad os slå fast med det samme. Det at telefonen er dækket af glas på både for- og bagside gør at den er en magnet for fedtede fingre, og vi vil derfor anbefale at man enten køber en klud, eller et cover til bagsiden af telefonen.

 

Samsung Galaxy Note 10+ AMOLED skærm

Skærmen: Samsung sidder stadig på AMOLED tronen

Den hele 6.8” AMOLED skærm som Samsung Galaxy Note 10+ kommer med fylder nærmest til kant, og som altid leverer den et fantastisk billede. Skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass 6, der beskytter mod de værste ridser og revner, hvis man ellers passer på sin smartphone. Opløsningen er på 3040 × 1440 pixel (498ppi).

Skærmens billede bliver ikke afbrudt af et hak som man kender fra fra mange andre smartphones, men af Samsungs Infinity-O hul, der gemmer på et selfie kamera midt i toppen af skærmen.

Skærmen har en kontrast ratio på hele 2.000.000:1, og farver og billede står helt fantastisk. Og ser du video på f.eks. Netflix eller YouTube har den understøttelse for HDR 10+, med en peak lysstyrke på hele 1.200 nits.

I klart sollys har du stadig let ved at se hvad der står på skærmen, da den ved fuld lysstyrke kan levere op til 800 nit, og vi testede den i mange forskellige lysforhold, og kunne let læse hvad der stod på skærmen.

Skærmen er stadig buet, og i højre side har vi Samsungs Edge panel, hvor du kan lægge en masse forskellige værktøjer og links til programmer du bruger tit. Det er for nogle en brugbar funktionalitet, og for andre en gimmick man slår fra. Personligt kan jeg godt lide funktionen, da jeg har en lille håndfuld apps jeg bruger hele tiden, og i stedet for at plastre hjemmeskærmen til med en masse ikoner, så ligger de pænt i Edge panelet.

Indbygget i skærmen finder vi også en ultrasonic fingeraftrykslæser, der ifølge Samsung er forbedret i forhold til tidligere modeller. Den nye fingeraftrykslæser skulle bruge ultralyd i stedet for lys, og på den måde opnå højere præcision. Og præcisionen er blevet bedre, men ikke perfekt. Jeg tror at succesraten for mine login forsøg var gode i 8-9 ud af 10, men oplevelsen af at være en “ukendt finger” bør ikke være et problem i 2019, hvor vi efterhånden har haft den teknologi længe.

Men udover den lille ting, så er skærmen på Samsung Galaxy Note 10+ en af de bedste vi har set, og den får topkarakter herfra. Samsung er stadig kongen når det gælder OLED til mobile enheder. Dette bekræftes også af DisplayMate, der tester skærm-kvaliteten på mange smartphones. DisplayMate har giver Samsung Galaxy Note 10+ den højeste A+ karakter, samt en pris for bedste smartphone skærm.

 

Ydelse: Top performer med masser af kræfter

I Europa får vi ikke Galaxy Note 10+ med Snapdragon 855, men med Samsungs egen 7 nm Exynos 9825 processor. Dette kombineret med 12 GB RAM, gør at man får en god ydelse.

I GeekBench 4 Pro scorer Samsung Galaxy Note 10+ 4.521 i single-core og 10.675 i multi-core. Med AnTutu scorer Samsung Galaxy Note 10+ 343.596.

 

Smartphone modelSingle-CoreMulti-Core
iPhone XS Max4.81011.542
OnePlus 7 Pro3.49311.103
OnePlus 73.46010.885
Samsung Galaxy Note 10+4.52110.675
iPhone X4.26110.517
Samsung Galaxy S10 Plus4.51010.294
Huawei Mate 20 Pro3.37710.023
Huawei P30 Pro3.2869.755
Samsung Galaxy A802.4786.741
OnePlus 6T2.3928.909
Samsung Galaxy Note 92.3978.877
Samsung Galaxy S9+3.3238.662
Huawei P20 Pro1.905 6.770
Huawei P30 Lite1.4734.613

Som altid når jeg tester smartphones installerer jeg alle de apps og billeder og videoer jeg har med mig på farten, og Samsung Galaxy Note 10+ imponerer i performance. Den hurtige RAM kombineret med et højtydende chipset gør det til en fornøjelse at både surfe, se video og arbejde med de forskellige apps.

Og at browse og navigere rundt på sider i chrome browseren gik endog rigtigt hurtigt. Ligesom visning af billeder og video foregik helt uden hakken. 

Så på performance delen er Samsung Galaxy Note 10+ også klart godkendt.

 

 

Batteri: Fantastisk og ekstrem hurtig opladning

Det indbyggede batteri i Samsung Galaxy Note 10+ er på hele 4.300 mAh, og du får både Super Fast Charging med QC2.0, AFC og PD3.0, men også Fast Wireless Charging 2.0.

En masse smarte ord, men lad os lige se på hvad det betyder. Sammen med Samsung Galaxy Note får du en 25W USB-C oplader, der kan oplade din telefon nok til at få dig igennem en dag på 30 minutter. Hvis du har brug for endnu hurtigere opladning, kan du selv købe en 45W oplader, og det vil fra 0-100% oplade din telefon 8 min. hurtigere end den medfølgende oplader. Så de 25W er rigeligt for de fleste, ellers må du punge ud for at få den ekstra hastighed.

Trådløs opladning foregår ved 15W, og også det giver dig en god og ok hurtig opladning, hvis du vel og mærke har en QI oplader der kan levere 15W.

Oven I det får du wireless PowerShare, der gør du kan oplade andres telefoner, smart-ure, høretelefoner eller andet udstyr der understøtter trådløs opladning via QI standarden.

Det indbyggede 4.300W batteri gav mig rigeligt med batteritid til at komme igennem dagen, og Samsung Galaxy Note 10+ har en AI funktionalitet, der begynder at lære hvordan jeg bruger min telefon og så optimere batteriforbrug yderligere efterhånden som jeg bruger telefonen. Vi har fået lov til at beholde telefonen lidt længere, og vil vende tilbage hvis batteritiden ændrer sig.

 

Lydstyrke og Tænd/sluk

Hvordan virker den som telefon?

Dual-SIM er standard, men kun hvis du ikke skal bruge den 2. SIM plads til ekstra lagerplads med et MicroSD kort. Begge NanoSIM pladser understøtter 4G/LTE, og modtagelse og antenner virkede rigtigt godt med både 3 og Telenor som vi testede telefonen med.

Samtale og datakvalitet er i orden, og de indbyggede højttalere virker godt også til konferenceopkald. Samsung Galaxy Note 10+ understøtter både VoLTE og WiFi opkald, men det afhænger af dine teleoperatør.

 

OneUI

Software: One UI er bare en god Android oplevelse

Samsungs One UI er en ren Android oplevelse, og især i Dark Mode virker One UI rigtigt god. Det er efterhånden blevet godt gennemarbejdet, og integrationen mellem Android 9 og One UI er helt gennemarbejdet.

Samsung har for længst ryddet godt op i mængden af bloatware (unødvendig software som installeres fra fabrikken), men et tæt samarbejde med Microsoft, Spotify og Netflix er det blevet til, så du får Microsoft Office, Spotify Music og Netflix pre-installeret, når du modtager telefonen. Desværre kan de så ikke afinstalleres helt, men du kan slå dem fra, så de ikke fylder i app-skuffen.

Samsung får de nyeste sikkerhedsopdateringer til Android hver måned, og du får notifikation når der skal installeres nye opdateringer. Seneste opdatering havde også forbedringer til bl.a. kamera og fingeraftrykslæser.

Samsung Galaxy Note 10+’s software oplevelse er mindst lige så god som den var på Galaxy S10, og det er skønt at se at Samsung over de sidste 3-4 år er gået fra en rodet software oplevelse, til nu at være en af de allerbedste.

 

Kameraet på bagsiden af Samsung Galaxy Note 10+

Kamera er topscorer hos DxOMark

Samsung har længe ligget med i top når det gælder gode kamera i smartphones, og eksperterne hos DxOMark har netop givet Samsung Galaxy Note 10+ en imponerende score på hele 113.

Vi er også imponeret over kamera og kamera-software. De tre objektiver på bagsiden giver utroligt klare billeder, og oven i det får du med Note 10+ også et Depth Vision objektiv, der hjælper dig med at lave lækre bokeh effekter på både billeder og video.

Softwaren har mange indstillingsmuligheder, og er man mere pro, kan man arbejde med nærmest alle indstillinger. Personligt er jeg “Auto” typen, der stoler på at kameraet i min mobil vælger den bedste indstilling ud fra det motiv jeg tager lige nu, og der skuffer Samsung Galaxy Note 10+ ikke. Billederne står knivskarpe, og video-delen er også rigtigt god.

Live focus på billeder og videoer giver en god portræt-effekt, men du kan også vælge at gøre dele af billedet sort/hvid og selve portrættet i farver. Der er også en funktion der gør at billedet bag portrættet bliver sådan “roteret”. Det virker ikke rigtigt for mig. Personligt er jeg mest til helt almindelige bokeh, og der kan du vælge hvor meget baggrunden skal sløres. Det fungerer ualmindeligt godt på Galaxy Note 10+, der har en speciel Depth Vision sensor til at klare dybde effekten for dig.

Nedenfor kan du se et galleri af billeder taget med forskellige zoom i forskellige lysforhold. (Billederne er blevet skaleret for at passe til web)

Optager du video, har Samsung en indstilling der hjælper dig med at stabilisere videoen hvis du går rundt og optager. Dit kalder de “Super Steady”, og det hjælper ved mindre bevægelser.

Samsung Galaxy Note har også en speciel mikrofon-funktion de kalder Zoom-In Mic, der gør at zoomer du ind på en person, vil lydstyrken ændre sig. Her er jeg faktisk mere begejstret, når funktionen ikke bruges, da jeg synes den giver en kunstig “dåse-effekt”, når den bruges maksimalt.

 

Video kan optages i op til UHD/60 og i HEIC format for at spare plads, og billeder tages i 12-16 MP, afhængig af hvad objektiv du bruger

Men jeg kan ikke få hænderne ned for kameraet i Samsung Galaxy Note 10+, for du får helt igennem fantastiske billeder uanset hvad du forsøger at tage billeder eller video af.

Kameraet får de bedste anbefalinger herfra.

 

Den nye S Pen er forbedret på alle områder

Den nye S Pen kan meget mere end bare skrive

Den nye Samsung S-Pen er ikke kun til at skrive med og betjene funktioner på skærmen, den kan også fjernbetjene kamera, og tilbyder et interface så andre udviklere kan lave specielle funktioner der kan bruges af S Pen.

Jeg elsker Quick Note funktionen, hvor jeg så snart jeg tager pen’en ud er i gang med at skrive noter. Brugte det første gang alvorligt på IFA 2018 med Note 9, og jeg glæder mig til at gøre det igen i år med Note 10+. Når man får info, så tager det tit for langt tid at skrive det ned med store fingre og lille tastatur på smartphonen.

Der er også kommet en bevægelsessensor, der via S Pen Air-handlinger giver dig mulighed for at udføre kommandoer eller styre spil gennem bevægelser med pennen.

Et nyt batteri i pennen giver længere brugstid og blot få minutters opladning giver kræfter til mere, der iøvrigt kommer med Bluetooth Low Energy (BLE).

Om man bliver fast bruger af S Pen handler meget om den enkelte, men S Pen er for mig det der adskiller Samsung Galaxy Note med andre store smartphones.

 

DeX software på Mac OS

Dex bliver frækkere og frækkere – Og nu kan du også forbinde til Windows trådløst

De første gange jeg anmeldte Samsung Dex, krævede det en speciel dock, og det virkede ret klodset. Nu er Dex indbygget i telefonen, og du behøver kun en USB-C til HDMI adapter, så har du en fuldfed Android computer med i lommen, som du kan tilslutte til et TV eller en computerskærm, og så kan du arbejde med et trådløst tastatur og en mus.

Men Samsung er gået endnu længere med deres nyeste samarbejde med Microsoft. Du kan nu tilslutte din Samsung Galaxy Note 10+ trådløst til Windows, og via et USB-C kabel til din Macbook., og så både overføre filer og arbejde med programmer, men lige nu vil jeg hellere anbefale den originale DeX oplevelse med USB-C til HDMI, da det virker som om at Samsung lige skal bruge lidt tid på at få den nye forbindelse til at virke ordentligt. På Mac lykkedes det mig aldrig at få DeX til at forbinde uanset om jeg brugte USB-C eller USB-A kabel.

 

 

Konklusion

Samsung Galaxy Note 10+ er et super-flagskib af en telefon. Ved godt det er store ord, men du får bare rigtigt meget smartphone mellem hænderne. Det du blot skal gøre op med dig selv, er om du har noget som helst at bruge S Pen til.

Men du får det bedste kamera på en smartphone lige nu. Et af de hurtigste chipset, og så får du bare markedets bedste OLED skærm.

Men du får også lov til at betale 8.500 kr. for herligheden. Men der er ingen tvivl om, at er du til en arbejdshest med Android, som giver dig dig en god Office oplevelse oven i, så er Samsung Galaxy Note 10+ det bedste bud lige nu.

Vi kan kun kaste flotte karakterer efter Samsung Galaxy Note 10+, og takke Samsung for ikke at kaste håndklædet i ringen da Galaxy Note 7 selvantændte, og blev kaldt tilbage fra markedet. For siden dengang, har Samsung kun set frem, og produceret endnu bedre medlemmer af Galaxy Note familien.

Så en samlet karakter på 9.4 lægger Samsung Galaxy Note 10+ helt op på øverste hylde. 

 

Pris og tilgængelighed

Samsung Galaxy Note 10 lanceres ved premieren i Aura Glow og Aura Black.

De samme farver vil Samsung Galaxy Note 10+ 256GB kunne fås i, mens den store 512GB af Note 10+ kun kommer i den sorte udgave.

 • Samsung Galaxy Note 10 koster kr. 7.499,-
 • Samsung Galaxy Note 10+ 256GB koster kr. 8.499,-
 • Samsung Galaxy Note 10+ 512GB koster kr. 9.399,-

Telefonen kan købes nu.

 

Specifikationer – Samsung Galaxy Note 10+

 • Skærm: 6.8 tommer (3.040 x 1.440 pixels), Dynamic OLED, HDR10+ med Gorilla Glass 6.
 • Processor: Exynos 9825 (64-bit octa-core)
 • RAM: 12 GB
 • Intern hukommelse: 256 eller 512 GB og plads til MicroSD kort
 • Kamera: Vidvinkel 12 megapixels, AF, f/1.5 / f2.4, OIS – Ultra vidvinkel, 16 megapixels, f/2.2, OIS -Telefoto, 12 megapixels, OIS og DepthVision
 • Frontkamera: 10 megapixels (f/2.2 AF)
 • Tilslutning: USB Type C, Bluetooth 5.0 og NFC
 • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4 / 5 GHz) VHT80 MU-MIMO, 1024QAM
 • Batteri: 4.300 mAh
 • Mobilnetværk: Enhanced 4×4 mimo, 5CA, LAA, LTE Cat.20
 • Vand/støv beskyttelse: IP68-certificeret
 • Mål: 77.2 x 162.3 x 7.9 mm. – 196 gram
 • Styresystem: Android 9 med Samsung ONE UI
 • S Pen: Bluetooth Low Energy (BLE) – 5.8 x 4.35 x 105.08 mm, 3.04 gram

Samsung Galaxy S10+

8.499,-
9.4

DESIGN

9.7/10

YDELSE

9.5/10

KAMERA

9.5/10

BATTERITID

9.5/10

PRIS

9.0/10

Plus

 • Et fantastisk kamera
 • Rigtig god batteritid
 • Skærmen

Minus

 • DeX software til Mac fejlfyldt
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.