Forside Nyheder

Samsung vil give adgang til computeren direkte fra TV’et – uden HDMI-kabel

-

Samsung har netop annonceret en ny funktion, der vil kunne findes i alle deres Smart TV-modeller, der lanceres i 2019.

Remote Access er, som navnet antyder, en funktion, hvor man kan få adgang til en computer direkte fra en app på tv’et, også selv om computeren står et helt andet sted i verden. App’en er en slags svar på de mange remote desktop-løsninger, der findes til computere, smartphones og tablets.

Annonce:

Det er småt med detaljerne i Samsungs pressemeddelelse, men det virker primært som om, funktionen er rettet mod professionelle, eftersom den medfølgende illustration blandt andet nævner Knox, der er Samsungs sikkerhedssoftware. Sidstnævnte bruges også af forbrugere, men markedsføres primært til erhvervslivet.

Når det er sagt, så gør Samsung faktisk en hel del ud af forbruger-aspektet af Remote Access i deres pressemeddelelse, hvor de blandt andet skriver, at brugerne kan ”tilgå en tv i et andet rum fra TV’et i stuen og surfe på nettet eller spille spil på TV-skærmen ved at tilkoble mus og tastatur – uden brug af HDMI-kabel”.

Med andre ord forventer Samsung, at der vil være så lidt lag og latency, at det vil kunne lade sig gøre at spille PC-spil over netværk direkte på TV’et. Og det er ikke bare i hjemmet, det kan foregå, hvis man skal tro Samsungs udmelding til pressen.

Samarbejde med VMware

Remote Access gør det muligt at tilgå computeren fra et nyt Samsung-TV fra hvor som helst i verden via nettet. Samsung har nemlig slået et samarbejde op med VMware og vil benytte deres VMware Horizon-infrastruktur til at opnå fjernadgang.

Det fremgår ikke af de foreløbigt sparsomme informationer fra Samsung, hvorvidt VMware-løsningen betyder, at man skal lave en virtuel kopi af sin maskine for at få det til at fungere, eller om man blot kan downloade en klient til sin computer.

Samsung gør dog også opmærksom på, at en lang række cloud-tjenester vil blive tilgængelige ad denne vej, og at professionelle brugere f.eks. vil kunne afvikle præsentationer eller fremvise dokumenter af forskellige slags på skærmen direkte fra skyen.

Der er altså ikke tale om en mirroring-løsning, men en reel mulighed for at vise en computer-desktop latency-frit på TV’et via nettet. I princippet burde man således kunne bruge Remote Access til en skybaseret udgave af en gammeldaws HTPC-løsning, eller f.eks. køre Plex fra en virtuel PC-server, nu hvor sidstnævnte har droppet sin egen sky-tjeneste.

Hvor meget og hvor lidt, den nye funktion kan, vil tiden vise – men der kommer sikkert mere nyt om sagen i forbindelse med CES om et par uger.

Annonce:
Forrige artikelNye LG soundbars med både Atmos og Assistant
Næste artikelPhilips Hue blev en af julens lyseslukkere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.