Forside Nyheder

Samsungs nye smartur er fokuseret på motion og helbred

-

Foldbare smartphones og nye flagskibe var ikke det eneste, Samsung havde med i posen ved onsdagens presse-event.

Der blev også tid til at præsentere en ny version af firmaets Tizen-baserede smartur, Galaxy Watch. Den nye version har fået tilnavnet Active, og som dette tilnavn antyder, er der tale om et smartur rettet mod de helbredsbevidste og motionsglade.

Annonce:

Smarturet er en anelse tyndere end sin forgænger og slankekuren skyldes at uret skal være mere behagelig at have på under de heftige fitness-aktiviteter. Det gælder også heftige aktiviteter under vandet, hvor uret kan klare 5 atmosfæres tryk. Det svarer nogenlunde til at uret kan holde til stort set alle svømmeaktiviteter, der ikke kommer længere ned end 40 meters dybde.

En almindelig tur i svømmehallen er altså ikke noget problem, og uret tracker glad din puls med mere, når du snupper nogle baner. Ud over at være forseglet over det hele, kan uret modstå trykket, fordi dens 1.1-tommers skærm er lavet med Gorilla Glass 3.

Ud over de ydre designændringer er der dog også sket en del indvendigt. Uret har en Exynos 9110 dual-core processor ombord på 1.15GHz, som har 768MB RAM at lege med. Der er også 4GB lagerplads ombord til apps, musik med mere.

Holder øje med dit stressniveau

Batteriet er på 230mAh og kan lades op trådløst, for eksempel via det Wireless Share Charging-system, som Samsung lancerede onsdag. Her kan tilbehør som Galaxy Watch Active og andre enheder oplades trådløst direkte fra ryggen af Galaxy S10.

Der er dog også sket lidt med sensorerne i uret, og særligt én af dem er lidt af en nyhed. Uret har de forventelige sensorer ombord, såsom pulsmåler, accelerometer og gyroskop, men i visse markeder – i første gang i USA – kan uret også bruges til at måle blodtryk med. Det er Samsungs første ur, der forsøger sig i den retning, og det sker med en app udviklet i samarbejde med UCSF-universitet i San Francisco. Om denne bliver tilgængelig i Danmark er dog mere tvivlsomt.

Danske brugere af Smart Watch Active kan dog bruge det til mere generel stressmåling. Uret måler på en række parametre, inklusive din søvnkvalitet, for at holde øje med, om du er stresset. Hvis det viser sig at være tilfældet, kan uret hjælpe dig igennem bl.a. vejrtrækningsøvelser for at falde til ro igen.

Galaxy Watch Active kommer i butikkerne i Danmark 22. marts til en pris på 1.999 kroner.

Fitness-armbånd med en uge på batteriet

Har du ikke lyst til at bruge helt så mange penge, kan du nøjes med at betale 799 kroner for det nye fitnessarmbånd Galaxy Fit. Her får du basale smartphone-notifikationer og kan hente informationer såsom kalender, vejr m.m., samtidig med at der kan trackes mere end 90 forskellige målbare aktiviteter. Det kan også måle dit stressniveau, akkurat som Galaxy Watch Active og er også vandtæt. Ifølge Samsung holder Galaxy Fit en hel uge på en opladning.

Samsung har dog også lavet et alternativ til dem, der ikke gider bruge ret mange penge, men alligevel gerne vil tracke deres fitness-tal. Du kan derfor vælge at komme helt ned på 349 kroner ved at købe en Galaxy Fit e, der også er vandtæt og kan tracke en masse fitness-tal – men som til gengæld mangler et gyroskop og en række andre vigtige sensorer.

Galaxy Fit og Fit e kommer på markedet i slutningen af april.

 

Annonce:
Forrige artikelHer er den nye Samsung Galaxy S10 familie
Næste artikelApple har søgt patent på foldbar iPhone
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.