Forside Nyheder

Huawei nægter produktionsstop og giver Trump en håndsrækning

-
Foto: 1Veertje/Wikimedia Commons

Det kan ikke være nemt at være i Huaweis ledelse lige nu.

Forleden kunne vi her på siderne rapportere, at firmaet har skruet ned for produktionen af deres smartphones på grund af den modstand, Huawei nu møder internationalt. Presset fra især Trump-administrationen i USA skulle ifølge South China Morning Post have fået Huawei til at reducere ordrerne hos Foxconn, der bygger Huaweis telefoner.

Annonce:

Til at starte med ville Huawei ikke officielt kommentere på historien overfor en række vestlige medier, der forsøgte at få en udmelding omkring produktionsstoppet. Men nu har den kinesiske tech-gigant taget bladet fra munden.

Huawei nægter fuldkommen, at der skulle være nogen som helst sandhed i South China Morning Posts historie. ”Huawei afviser disse påstande, og Huaweis globale produktionsniveauer er normale, uden nævneværdige tilpasninger i nogen retninger”, skriver Bjørn Ubbe Ebbesen, der via kommunikationsfirmaet Radius repræsenterer Huawei Danmark, i en e-mail til Recordere.

Det er samtidig den officielle ordlyd, som virksomheden har sendt ud globalt til medierne, for bl.a. Forbes bringer et lignende citat fra Huawei. Der er dog ikke yderligere detaljer at hente omkring smartphone-produktionen i Huaweis udmelding.

Kommer Trump i møde

Men den modvind, som Huawei møder lige nu, viser sig også i andre sammenhænge. Financial Times skriver, at Huawei nu sælger en af sine store infrastruktur-divisioner fra, nemlig Huawei Marine Systems. Det er den del af Huaweis infrastruktur-virksomhed, der står for fiber-telekabler under vandet.

Ifølge Financial Times sker det som en direkte reaktion på at Trump-administrationen nu forhindrer amerikanske virksomheder i at handle med Huawei – og den dårlige omtale, det har affødt. Men det ser nu ud som om, Huawei forsøger at komme Trump-administrationen i møde.

Huaweis bestyrelsesformand, Liang Hua, siger til den amerikanske radiostation NPR, at Huawei er klar til at underskrive en aftale med USA, hvor de forpligter sig til ikke at facilitere spionage via deres enheder og udstyr. Firmaet har tilbudt lande som Storbritannien og Tyskland lignende aftaler.

”Vi er villige til at underskrive ’no-spy’-aftaler med landene”, siger Liang, der dog understreger, at det lige med USA er lidt mere kompliceret: ”Siden USA ikke har købt vores varer, ikke køber vores varer p.t. og muligvis ikke vil købe vores varer i fremtiden, er jeg ikke sikker på, at der overhovedet er mulighed for at underskrive en sådan aftale”.

Annonce:
Forrige artikelIKEA lydfjernbetjening til Sonos og Symfonisk
Næste artikelFilmtjenesten Plejmo lukker: Kredit kan overføres til Blockbuster
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.