Forside Indhold og distribution Musik

Snart kan du nostalgi-lytte til gamle kassettebånd via dine AirPods

-

Walkman rundede et skarpt hjørne i denne uge. Dens kloner lever endnu – og fås nu med Bluetooth 5.0

I år er det 40 år siden, Sony sendte Walkman på gaden. Rent faktisk fyldte den første Walkman, der med Sonys typiske, uigennemtrængelige modelnavn-system hed TPS-L2, 40 år i den forløbne uge. Det var nemlig 1. juli 1979, at den transportable kassetteafspiller, der kun kunne spille gennem hovedtelefoner, blelv sendt på gaden i Japan.

Annonce:

Siden fulgte naturligvis en personlig musikrevolution, hvor musik i mindre grad var noget man lyttede til sammen med vennerne, og i stedet proppede eksklusivt i sine egne ører. Det blev mindre udbredt at se de flade mono-kassetteafspillere med en enkelt højttaler ombord, og selv om ghettoblastere/boomboxe dukkede op senere, blev de aldrig lige så populære i det åbne gadebillede som Walkman og dens mange kloner.

Senere blev de små Walkman-kloner fra Aiwa, Sanyo og andre mærker, vi har glemt alt om, erstattet af Discman-kloner, der siden igen blev erstattet af (for nogle) MiniDisc, og endelig mp3-afspillere. Og idag lytter de fleste af os naturligvis på smartphones, tablets og computere.

Men skulle du være en nostalgiker af rang, og har du stadig en stor samling af gamle kassettebånd, behøver du på ingen måde at lade dem ligge urørt i en skuffe. På det seneste er der kommet flere og flere kassettebåndafspillere på markedet igen, men dog mest i form af billige Walkman-lignende enheder fra Kina, der ofte kan digitalisere kassettemusikken over USB.

Disse skal man som regel købe og bruge med varsomhed, med mindre der står båndsalat på dagens frokostmenu. Og lydkvaliteten er som regel heller ikke fantastisk, også selv om kassettebåndet lyder, som det skal indenfor mediets begrænsninger.

Kassette-romantik

Det vil It’s OK til gengæld gøre op med. Man kan naturligvis diskutere, hvor store forventninger, man skal have til et firma, der laver et produkt, som i selve navnet er nødt til at understrege, at det er i orden. Men idéen er god nok.

It’s OK er en serie af Walkman-kloner, der har noget, som ingen Walkman-modeller tidligere har kunnet mønstre: Bluetooth 5.0. Med andre ord behøver du ikke opgive dine trådløse øretelefoner, bare fordi du gerne vil lytte til musik fra en analog kassettebåndskilde. Og samtidig kan It’s OK indgå i et moderne, trådløst musiksystem uden at skulle bøvle med kabler.

For nu at citere Michael Hardingers klassiske startfirser-hit ’Walk, Mand!!’: ”Der er indbygget mikrofon, hvis jeg får lyst til at snakke med nogen”. Mikrofonen i It’s OK er dog mere til at indspille tale på bånd, og folkene bag opfordrer til at brugerne indtaler romantiske beskeder og giver til hinanden. Det kan føje en ekstra dimension til det blandede bånd med kærlighedssange, man samtidig vil give ens udkårne.

At NINM Lab, der står bag projektet, kører på det romantiske og nostalgiske, er der ingen tvivl om, når man ser den Kickstarter-side, de har lavet. For der er netop tale om et Kickstarter-projekt, så der går lidt inden du kan få en It’s OK i hænderne. De første eksemplarer ser ud til at blive sendt fra Hong Kong til december.

Men noget kunne tyde på, at It’s OK nok skal komme i produktion. NINM Lab har i skrivende stund nået næsten halvdelen af deres Kickstarter-mål efter blot en dags tid på crowdfunding-sitet. De har stadig en hel måned til at hive resten hjem. Det mindste bidrag, du kan give til udviklingen af It’s OK er 498 Hong Kong-dollars, hvilket cirka er omkring 500 kroner, når moms og told kommer oveni.

Annonce:
Forrige artikelApple giver op: Dropper butterfly tastatur
Næste artikelSamsung Galaxy A80 med roterende kamera klar til salg
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.