Forside Produkter Mobil

TEST: Samsung Galaxy A80 smartphone

-
Samsung Galaxy A80 (foto: recordere.dk)

Samsung er klar med en mellemdyr Android Smartphone, der skal binde billige og dyre Samsung smartphones sammen. Vi har testet Samsung Galaxy A80.

Samsung har valgt en ny strategi de kalder “One Samsung”. At alt hvad de laver skal minde om hinanden og det at bruge en Samsung enhed skal være samme oplevelse uanset om det er et flagskib eller en billigere version. Dette gælder især inden for Samsungs Galaxy Android Smartphones, hvor forskellen fra flagskib til lavpris mobilerne har været for stor. Det skal lanceringen af Galaxy A80 lave om på. Det er derfor med spænding at vi modtog vores testkopi af den nye Samsung mobil som i startpris koster næsten 5.000 DKK.

 

Annonce:
Bagsiden af Samsung Galaxy A80

Udpakning og installation

Vi modtog vores Samsung Galxy A80 efter en personlig demonstration hos Samsung i Danmark. Den kommer i en lille kasse, der udover telefonen indeholder en 25W USB oplader, et USB-C opladningskabel samt et sæt in-ear AKG øretelefoner med USB-C stik.

Modellen vi testede var i farven Silver, der har chromefarvede kanter, og en creme-hvid bagside. På forsiden finder man den 6.7 tommer store skærm, der hverken har kamera-hul eller kamera hak. Dette fordi Samsung Galaxy A80 bruger samme kamera uanset om du vil tage billeder af andre, eller selfies. Det vender vi tilbage til under kamera.

I bunden er SIM-skuffen, hvor der er plads til dual-SIM men ikke plads til Micro-SD kort, som Samsung kun tilbyder på deres flagskibe. På venstre side er der knapper til lydstyrke, og på højre side er der tænd/sluk knap. I bunden er der USB-C ind/udgang , men der er ikke noget minijack, til trods for at telefonen er tykkere end f.eks. Samsung Galaxy S10+, der stadig har plads til et stik.

Samsung har fjernet den dedikerede Bixby knap, og det er der vel ikke mange dansker der ligger søvnløs over. På bagsiden er der dual-kamera, der sidder på en speciel mekanisme, som gør at den kan vende om, og også bruges som frontkamera.

Både skærm og bagsiden er dækket af Gorilla-glass, og Galaxy A80 har en rund kant i bunden, og minder mig lidt de første iPhones.

Telefonen kommer med Android 9, og installationen tager ikke mange minutter, før man er klar. For at teste den mest realistisk har jeg også installeret alt den software jeg normalt bruger på min smartphone, så både bank, nem-id, facebook, Twitter osv. er installeret. Dette også for at give et realistisk batteriforbrug.

 

Ydelse og batteri

Samsung har med Galaxy A80 valgt at bruge Snapdragon 730G som har et lidt bedre grafik-chipset end den almindelige Snapdragon 730, men den er stadig langt fra den Snapdragon du f.eks. får i OnePlus 7 serien. Samsung Galaxy A80 kommer med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads.

Vi har testet Samsung Galaxy A80 med GeekBench 4 Pro, og på single-core opnår den en score på 2.478 og på multi-core når den 6.741. Det er ikke imponerende for en telefon i 2019, og ikke med en vejledende pris på ca. 5.000 kr. Den er stadig dyrere end OnePlus 7, der scorer væsentligt højere på ydelse. På AnTuTu Benchmark scorer Samsung Galaxy A80 203.275.

 

Smartphone modelSingle-CoreMulti-Core
iPhone XS Max4.81011.542
OnePlus 7 Pro3.49311.103
OnePlus 73.46010.885
Samsung Galaxy Note 10+4.52110.675
iPhone X4.26110.517
Samsung Galaxy S10 Plus4.51010.294
Huawei Mate 20 Pro3.37710.023
Huawei P30 Pro3.2869.755
Samsung Galaxy A802.4786.741
OnePlus 6T2.3928.909
Samsung Galaxy Note 92.3978.877
Samsung Galaxy S9+3.3238.662
Huawei P20 Pro1.905 6.770
Huawei P30 Lite1.4734.613

Men når det er sagt, så opleves Galaxy A80 ikke langsom. Både i daglig brug og ved spil oplevede vi ikke problemer. Både video og apps vi testede kørte uden problemer.

På batterisiden kommer Samsung Galaxy A80 med et batteri på 3.700 mAh, der sagtens kan klare sig igennem en dags normalt brug. Men er man aktiv gamer, eller ser man meget video, så løber man tør hen mod eftermiddagen. Den kraftige 25W USB-C oplader kan dog hurtigt få den op i power igen.

Samsung Galaxy A80 kommer også med Samsungs AI feature, der lærer af din brug, og på den måde hele tiden optimerer på dit batteri. Desværre har Samsung fravalgt at have trådløs opladning på A80.

 

Hvordan virker den som telefon?

Samsung Galaxy A80 kommer med dual-SIM, og understøtter både VoLTE og Wi-Fi opkald, og på både SIM 1 og 2 kan man bruge 4G/LTE.

Lyden er god ved samtaler, også når man bruger Wi-Fi opkald, men Samsung Galaxy A80 kommer kun med én højttaler, og det høres hvis man vil lave et konferenceopkald.

Den medfølgende telefon-app er rigtigt god, og især hvis man har slået dark-theme til, så er den super lækker at se på, og dens “steder”, er en let måde lige at få vist restauranter i nærheden eller andre handlemuligheder.

 

Skærmen -Med indbygget fingeraftrykslæser

Samsung Galaxy A80 kommer med en 6.7 tommer Super AMOLED skærm, der kører helt til kant, da den ikke forstyrres af hverken Infinity-O hul eller kamerahak.

Skærmen kører i en FHD+ opløsning på op til 1080 x 2400 pixels.

Skærmen har masser af lysstyrke, og både billeder og video står fint skarpt når man bruger det. Og jeg har ikke noget negativt at sige om skærmen, da jeg er helt vild med at man ikke forstyrres af kamerahuller eller hak.

Der er indbygget fingeraftrykslæser i skærmen, og også her er Samsung gået på kompromis. Det er ikke den samme som de f.eks. bruger på S10 serien, og det kan mærkes. Flere gange måtte jeg trykke mere end én gang for at få låst telefonen op.

 

Det roterende kamera på Samsung Galaxy A80 (foto: recordere.dk)

Super smart roterende kamera

Der hvor Samsung Galaxy A80 gør en forskel som telefon, er med dens smarte roterende kamera. Du har ikke et selfie-kamera på forsiden og god optik på bagsiden. Du bruger det samme kamera uanset, og så roterer det fra bag- til forside når du har brug for at tage en selfie.

På bagsiden finder du 3 objektiver. Et 48MP hovedobjektiv, et 8MP UltraWide objektiv og så et objektiv til dybdeeffekt (Bokeh). Det almindelige objektiv har en 80 graders vinkel, mens du får hele 123 grader på Ultrawide objektivet.

Begge objektiver tager gode billeder, og nedenfor kan du se en samling af billeder og video taget med kamera. En god ting er at du får mulighed for en endog rigtig god og dynamisk dybdeeffekt på både video og stillbilleder. Dette gælder både på selfies og når kameraet sidder på bagsiden.

I det hele tage er det tydeligt at Samsung har lagt stort arbejde i deres kamera app som nærmest er identisk med den som man finder i deres S10 familie. Der er kommet AI, som kan hjælpe med at optimere billeder inden for forskellige kategorier. Personligt kan jeg bedst lide at bruge kameraet på auto-mode hele tiden, da jeg oftest ikke har tid til at stå og fedte med de forskellige indstillinger. Udover de normale indstillinger, er der fortsat PRO, Timelapse (Hyperlapse) og Super Slow, der også giver giver flotte resultater.

 

Men jeg undrer mig over hvorfor Samsung har fravalgt Optisk billedstabilisering og erstattet den med en digital i stedet. Det er som om at Samsung hele tiden er gået på kompromis for at vise en forskel til flagskibene i S10 familien.

Men udover det, så er kameraet godkendt.

 

OneUI på A80

Softwaren One UI er bare god

Stor ros skal lyde til Samsung for deres One UI, der er Samsungs brugerflade som de også bruger på de nye Galaxy S10 telefoner.

One UI er helt igennem en positiv oplevelse. Væk er næsten alt bloatware, og man har en næsten ren Android 9 oplevelse, og en lækker dark-mode, der gør oplevelsen til noget af det bedste inden for Android jeg har prøvet.

Normalt bliver jeg fristet til at installere Nova-Launcher på mange af de Android telefoner jeg tester, men med One UI har det ikke været nødvendigt, da alt fungerer rigtigt godt.

Samsung har installeret Spotify og Netflix, og mens Spotify kan afinstallerer, kan Netflix kun deaktiveres. Men jeg er vild med design og ydelse. Der er dog en enkelt ting som Samsung gerne må fikse. Når man opretter en folder, hvor man gemmer sine apps, så har den folder en fast størelse, og det betyder der kan være langt op til den første app, hvis der kun er et par programmer i folderen. Dette er stadig også et problem på Galaxy S10 familien

Jeg skal være ærlig, og sige at jeg ikke bruger Samsungs galleri og SMS apps, der er jeg for glad for Google Photos og Messages. Især Messages er med den nye version blevet så meget bedre, også fordi du kan sende beskeder via din browser via en web applikation.

Men software oplevelsen er godkendt

 

Samsung Galaxy A80 (foto: recordere.dk)

Konklusion

Samsung Galaxy A80 er en rigtigt god telefon, der bortset fra prisen giver en rigtig god Android oplevelse, men prisen trækker ned.

Den koster stadig omkring 5.000 kr. vejledende, og når man så ser hvad Samsung har valgt fra for at “holde prisen nede”, så er prisen i min optik for høj.

Du får ikke trådløs opladning – Du får ikke optisk billedstabilisering, og du får langt fra et af markedets hurtigste chipset, og alligevel skal du betale næsten lige så meget som en OnePlus 7 Pro, eller en Galaxy S10. Og det gør at vi ikke kan give A80 en topkarakter.

Telefonen er fantastisk, men prisen er mindst 1.500 kr. for høj til hvad den bør være. Dette til trods for det gode kamera og en gode skærm og batteritid.

Havde A80 kostet omkring 3.500 kr., så havde det været en anden historie, for Samsung Galaxy A80 er en god telefon.

 

Pris og levering

Samsung Galaxy A80 er i butikkerne nu, og fås i farverne Silver, Gold og Black. Den vejledende pris er ca. 5.000 kr. Men du kan se den aktuelle dagspris her.

Samsung Galaxy A80

4.995,-
8.1

Design

8.5/10

Ydelse

7.0/10

Skærm

9.0/10

Kamera

8.0/10

Batteritid

9.0/10

Pris

7.0/10

Plus

  • One UI er et god interface
  • God skærm

Minus

  • Prisen for høj
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.