Forside Baggrund

Pas på Deep Fake videoer: Se hvad man kan selv

-

Vi kender alle godt begrebet “Fake News” som en vis amerikansk præsident bruger i tide og utide om nyheder han ikke bryder sig om. Men begrebet Deep Fake omhandler næste niveau: Hvor du kan ændre dit ansigt på en video, så du ligner en helt anden.

Den amerikanske impressionist Jim Meskimen lever af at lyde som andre kendte mennesker, men nu kan han også ligne dem.

Annonce:

Det viser han på en video på YouTube, hvor han med det gratis program DeepFaceLabs ændrer sit ansigt, så han ligner en anden, samtidigt med han selv ændrer sin stemme. Videoen kan du se i toppen af denne artikel.

Selvom han ikke er gået i dybden for at ændre hår og hudfarve, så viser det hvor langt man kan komme med meget få midler, så man er virkeligt nødt til at være skeptisk hvis man ser videoer fra tvivlsomme websteder.

Programmet DeepFace er tidligere blevet brugt til at kendte skuespillerinder har fået deres ansigt lagt ind på pornofilm, og så er de blevet “lækket” på sociale medier som private sexbånd til stor gene for den – eller de personer som er med i videoen.

 

 

Hvad er Deep Fake?

Deep Fake ordet sammer fra sammenlægning af “Deep Learning” (En del af kunstig intelligens) og “Fake” (Falsk). Deep learning er ”en undergruppe af AI” og refererer til  algoritmer, der kan lære og tage intelligente beslutninger på egen hånd, når det i det her tilfælde gælder billedmanipulation.

Programmerne kan så sætte en andens ansigt på dit ansigt, og på den måde ligner du så f.eks. Præsident Trump. Før i tiden ville den teknologi tage uger eller måneder at manipulere originalt materiale på, men nu kan det laves i næsten real-tid.

Problemet er at teknologien bliver bedre og bedre, og at den også bliver mere svær at opdage. Derfor har flere lande og også sociale medier som Facebook, Google og Twitter oprettet teknologi-afdelinger, der bruger meget tid på at sikre at falske videoer bliver opdaget og dementeret og fjernet.

Så pas på hvad du deler – Måske du selv er med til at sprede falske nyheder. Men se lige videoen i toppen, og selvom den ikke giver dig tvivl om det er de rigtige personer, fordi man ikke har manipuleret hår og hudfarve, så viser den hvor let det er selv at producere falske videoer.

 

Annonce:
Forrige artikelSamsung præsenterer næste Galaxy S telefoner den 11. februar
Næste artikelLoewe opkøbt: men bliver aldrig det samme
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.