Forside * Nyheder

Corona kan forårsage mangel på iPhone 12-enheder

-
Sådan forestiller PhoneArenas designere sig, at de nye iPhones kommer til at se ud. (Mock-up: PhoneArena)

Apples næste iPhones kan komme senere i butikkerne end normalt, og der kan endda opstå mangel på dem.

Selv om fabrikkerne i Kina så småt er ved at komme i omdrejninger igen, vil det tage lang tid, før de har indhentet forsinkelserne forårsaget af COVID-19-pandemien. Og det kommer angiveligt nu til at gå ud over efterårets iPhone-lancering.

Det skriver Wall Street Journal, der har talt med kilder i det kinesiske produktionsmiljø. Ifølge business-mediet ser det ud som om, iPhone 12 kan komme i butikkerne senere end forventet, men hvad værre er, så kan der opstå mangel på dem senere på året.

Annonce:

Vi har tidligere hørt om at Apples produktionspartnere i Kina og andre steder har været hårdt ramt af Coronavirus-udbruddet, og en forsinkelse var derfor allerede forventet. Produktionen er nemlig ikke bare bagud der, hvor iPhones bliver samlet, men også blandt de leverandører, der laver komponenter til Apples smartphone.

Det siger sig selv, at hvis blot en af disse komponentleverandører ikke kan levere komponenterne til tiden, må hele produktionen vente. Wall Street Journals historie melder ikke noget om, hvor i produktionsleddet, den er gal, men det er ganske sandsynligt, at det ikke blot er et enkelt sted.

 

Julesalget i fare

Af samme grund har Apple ifølge kilderne besluttet sig for at forsinke den opskalering af produktionen, der altid finder sted i forbindelse med lanceringen. Normalt sker denne i månederne op til butikslanceringen, sådan at Apple dels kan vurdere efterspørgslen og sætte produktionsmålene derefter, og dels kan sikre, at der er nok enheder til de første, trofaste kunder.

For selv om historien er fuld af tilfælde, hvor iPhones har været udsolgt eller har skabt mange ventelister, er dette ikke nødvendigvis en god ting. For mange mennesker bliver en iPhone blot mere tiltrækkende, hvis den er svær at få fat i, men for andre kan det betyde, at de simpelthen udsætter købet af en ny smartphone – måske endda til året efter.

Men i år vil produktionsopskaleringen altså finde sted senere end normalt. Det kan dels betyde, at de nye iPhones først kommer i butikkerne til november eller eventuelt sidst i oktober, i stedet for sidst i september eller starten af oktober som normalt. Det vil formentlig ikke betyde noget for, hvornår de nye iPhones bliver præsenteret for verden, og der vil kun være tale om få ugers forsinkelse af butikslanceringen.

Den første bølge af iPhones-købere vil derfor formentlig kunne få de telefoner, de gerne vil have. Problemet kan opstå senere på året, tættere ved juletid, når den næste bølge af købere melder sig. Fordi Apple har haft mindre tid til at producere iPhones, kan disse købere blive mødt med restordrer og lange ventetider.

 

Andre nyheder om elektronikverdenens påvirkning af covid-19 virus (corona)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.